Jos mâna de pe pensia specială, Vasile Varga!

Mare mi-a fost mirarea când am aflat, zilele trecute, că un număr important de foști parlamentari își vor înapoi pensiile speciale.

Cum era de așteptat, printre aceștia se află și foști aleși de pe la Brăila. De mulți dintre ei probabil că nu ați auzit niciodată. Unii nu s-au remarcat prin cine știe ce lucruri nemaipomenite să zici că merită drepturi speciale. Mai mari, sau mai mici, în funcție de numărul de mandate complete de parlamentar pe care le-au avut. Pensia specială pleacă de la 2.000 de lei lunar pentru fiecare mandat. Aveți dreptate! Mai mult decât sunt răsplătiți majoritatea românilor după 35 – 40 de ani de muncă cinstită!

Cei care aveau parte de ”speciale” mai dolofane sunt fostul deputat Vasile Varga, cu 2 mandate care au însumat 8 ani, și fostul senator Ionel Alexandru, tot cu 2 mandate care au însumat însă numai 6 ani. Să nu credeți că nevoile îi dau afară din case pe foștii demnitari! Deși sunt trecuți sau bat înspre 70 de ani, aceștia sunt oameni cu averi și foarte mulți bani. De departe cel mai avut dintre ei pare să fie cunoscutul notar Vasile Varga. Cel puțin așa arată ultima sa declarație de avere întocmită la începutul acestui an, la finalul mandatului de parlamentar http://www.cdep.ro/declaratii/deputati/2016/avere/310e.pdf

Articol în MDpress – https://www.mihaeladanpress.ro/

Ne-am ținut de cuvânt și am tăiat pensiile speciale!

Despre Vasile Varga, presa vremii scria că, în luna aprilie 2015, s-a aflat printre parlamentarii care au semnat un proiectul de lege referitor la pensiile speciale pentru parlamentari. Sau indemnizație, după cum a ținut să menționeze fostul parlamentar.

Ulterior Vasile Varga a anunțat că își va retrage semnătura și că nu va mai vota proiectul de lege după ce liderul liberal de la acea vreme Alina Gorghiu a anunţat că PNL nu susţine această iniţiativă.

Au mai trecut ceva ani și subiectul pensiilor speciale a fost redeschis în primăvara anului 2019 atunci când candidatul de prima poziție a listei PNL pentru alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, a promis că liberalii vor elimina pensiile speciale în primele 30 de zile de când vor ajunge la guvernare. Toată lumea știe că nu s-a întâmplat acest lucru! Liberalii au avut o explicație: nu aveau majoritate parlamentară pentru a își respecta promisiunea electorală. În fine, cu o largă majoritate, în ianuarie 2020 fost aprobat în Camera Deputaților proiectul de lege inițiat de PNL privind eliminarea pensiilor speciale, în afară de cele ale militarilor și polițistilor. Ne-am ținut de cuvânt si am tăiat pensiile speciale! se lăuda deputatul Vasile Varga, la acel moment. Tot el completa : S-a terminat cu discriminările, toată lumea va primi dupa cât a contribuit și mă bucur că am început cu noi, parlamentarii ! …Una peste alta, noi, liberalii am ținut cont de ce-și doresc românii și am votat ca să se termine odată cu tratamentele diferențiate!”. Declarația lui Varga s-a înscris pe linia adoptată de premierul de atunci – si actualul lider al partidului – Ludovic Orban care declara : Toate pensiile nesimțite vor fi tăiate, obiectivul nostru este să rezolvăm această problemă!

Problematica pensiilor speciale pentru parlamentari a fost clarificată abia la începutul acestui an

Parlamentarii au decis eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Inclusiv încetarea plății pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare, de care aveau dreptul și cei 5 foști parlamentari brăileni. Care, totuși, nu acceptă votul democratic izvorât din dorința majorității românilor, de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, și își doresc privilegiile financiare înapoi!

Cum rămâne cu eliminarea discriminărilor și terminarea cu tratamentele diferențiate de care pomeneați anul trecut, domnule Varga ? Ce s-a schimbat de atunci și până astăzi? Atunci era bine că s-au eliminat pensiile speciale pentru parlamentari, ați și votat pentru acest lucru, iar acum nu mai este la fel de bine și vă doriți înapoi pensia specială – un nimic de aproape 5.000 lei lunar! Când ați greșit, atunci sau acum?

Interesant că poziția de acum a fostului deputat Vasile Varga este în contradicție cu cea a partidului din care face parte și care s-a poziționat întotdeauna pentru eliminarea pensiilor speciale!

Ne așteptam ca ai săi colegi de partid să sancționeze demersul juridic al fostului parlamentar brăilean. Din păcate, cu o singură excepție, cea a deputatulului Alexandru Popa

toți au adoptat politica struțului. Nu îi interesează ! Sau le este teamă că vor spune ceva care îl va supăra pe ”tătucul” partidului. Care, de ceva vreme, pare să fi scăpat din mâini butoanele organizației. Și sunt șanse să le pierdă definitiv dacă bobocelul politicii brăilene va fi trimis acasă!

Îl cunosc pe fostul deputat Vasile Varga de mai bine de 12 ani. În tot acest timp, am interacționat cu politicianul, notarul, omul de afaceri, filantropul Vasile Varga. Din acest motiv îmi este foarte greu să înțeleg ce a stat la baza deciziei de a da curs unei astfel de acțiuni în instanță. Am sperat, timp de câteva zile că Varga va ieși public și va îndrepta această eroare, din punctul meu de vedere. Ar fi păcat ca toate inițiativele legislative, cei 8 ani de mandat în slujba brăilenilor, din fotoliul de deputat, să fie umbrite de o decizie, cel puțin imorală.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry