Ce spun ”greii” din PNL Brăila, despre parlamentarii care cer în continuare pensie specială?

Subiectul celor cinci parlamentari de Brăila care au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021, a devenit viral, iar comentariile brăilenilor nu au fost deloc îngăduitoare.

Întrebat de decizia fostului deputat PNL, Vasile Varga, de a se alătura colegilor lui în acest demers, președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, a declarat:

Fiecare are opțiunea lui. Partidul Național Liberal nu a susținut niciodată pensiile speciale. Este drept că fiecare trebuie remunerat și are dreptul la pensie în funcție de contributivitate, însă nu înțeleg de ce trebuie să fie speciale”.

În februarie, parlamentarii au decis eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente.

Eu consider că parlamentarii au un statut, au un salariu care le permite un trai decent și cu siguranță nu au fost aleși de români ca să trăiască de pe urma pensiilor speciale. Dacă am lua fiecare parlamentar în parte, în funcție de realizările pe care le-a avut într-un mandat, la unii e posibil să nu se justifice nici măcar pensia minimă. Eu personal nu sunt de acord cu aceste pensii speciale, iar cei care militează pentru ele nu fac cinste partidelor pe care le reprezintă”,

a declarat deputatul PNL, Alexandru Popa.

Proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale a fost adoptat, prima dată, pe 28 ianuarie 2020, în plenul Camerei Deputaţilor, cu 247 de voturi „pentru” şi 21 de abţineri. Potrivit votului electronic înregistrat pe site-ul Camerei Deputaţilor, 13 deputaţi UDMR, şase deputaţi ALDE, un deputat de la minorităţi şi unul de la Pro România s-au abţinut de la vot.

La acea dată, deputatul Vasile Varga a fost de acord cu eliminarea pensiilor speciale.

Un an mai târziu, Brăila are 5 parlamentari care cer să fie ”speciali”, la pensie.

Reamintim că 122 de foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021. Printre ei se numără și cinci foști parlamentari de Brăila: Ionel Alexandru – ales senator pe listele FSN în legislatura 1990-1992 și pe listele PRM în legislatura 2000-2004, Gheorghe Dumitru Moisescu – ales deputat pe listele PRM în mandatul 2000-2004, Marioara Nistor – aleasă deputat pe listele PP-DD în mandatul 2012-2016, trecută în 2014 la UNPR, Petre Petrică – deputat ales pe listele FDSN (PDSR) în legislatura 1992-1996 și fostul deputat PNL Vasile Varga, ales în 2012 pe listele USL din partea PNL și în 2016 pe listele PNL Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry