Politica la un alt nivel… de mitocănie! Mesaj telefonic: ”Salutare! Măi brăilene, tu ești prost?”

Așa începe mesajul telefonic, electoral – dacă ținem cont de faptul că a început deja campania, care ne spune că Brăila merită mai mult, după care le ”dă la cioc” celor peste 32.000 de brăileni care au votat PSD.

Măi băieți și fetițe, voi cei frustrați că brăilenii votează PSD, voi așa credeți că îi convingeți pe părinții voștri, pe bunici, pe rude, prieteni, profesori, medici? Oameni cu 10 clase peste voi? Asta e soluția salvatoare a campaniei alegerilor parlamentare… să le dați la m…e brăilenilor? Chiar nu vă este rușine să folosiți un slogan politic al unui partid într-un astfel de masaj?

Mii de brăileni au primit zilele acestea un telefon, de la un număr necunoscut, cu un mesaj vocal înregistrat, prin care ”robotul” îi înjura atât pe cei apelați cât și pe PSD-iști.

Metoda campaniei electorale telefonice este una folosită cu succes în SUA, însă nimeni, niciodată nu a îndrăznit să înjure electoratul sau contracandidații, prin aceste metode. E drept… la politică, americanii sunt cu 10 clase peste noi…

Contactat telefonic, președintele Partidului Național Liberal, Cătălin Boboc, a spus că PNL Brăila nu are nicio legătură cu telefoanele anonime și a condamnat această tactică electorală, care nu ar face bine nimănui.

Este un mesaj lipsit de bun simț și total nepotrivit într-o campanie electorală. Partidul Național Liberal și candidații partidului nostru nu ar recurge niciodată la astfel de lucruri, în primul rând pentru că astfel de mesaje le fac mai mult rău celor care le folosesc și le distribuie. Noi suntem ocupați cu campania noastră, cu promovarea candidaților, și nu ne interesează de ceea ce face PSD sau Tudose. Am spus de la început că vom duce o campanie curată și ne vom delimita și în viitor de astfel de practici și atacuri murdare asupra contracandidaților noștri, a declarat Boboc.

De cealaltă parte, membri din conducerea PSD Brăila au spus că vor face o plângere penală, având în vedere numărul mare de brăileni care au fost nevoiți să asculte astfel de mesaje, la telefon.

Din punctul nostru de vedere, și cunoscând ”marfa” furnizată inclusiv presei în campaniile precedente, nici PSD și nici PNL nu se pretează la astfel de mizerii. Sunt alții suficient de proști care în loc să-i convingă pe brăileni să-i voteze consideră că este mai ușor să-i înjure.

Este interesant de aflat însă cine le-a furnizat acestor ”mari politicieni” o bază de date cu mii de numere de telefon, culmea – toți brăileni.

Îmi doresc sincer ca persoanele care se află în spatele acestei ”strategii” să răspundă, nu neapărat penal, cât în fața brăilenilor pe care și-au permis să-i jignească! Cât despre campania electorală… există cărți, manuale chiar, care vă pot ghida pe calea cea bună… asta dacă nu cumva vă credeți în continuare mai deștepți decât cei care le-au scris.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry