”Valetul” anunță ”șcenariul” roșu în Brăila!

La o zi după ce în Brăila s-a depășit incidența de 3/mia de locuitori, și după ce presa a semnalat acest lucru, ”valetul” prefect al Brăilei a venit cu confirmarea, nu oficială, ci pe contul și pagina de Facebook.

În condițiile în care Brăila are peste 300.000 de locuitori, conform Direcției Regionale de Statistică, Ciocan consideră că așa se face comunicarea cu brăilenii, pe contul lui de Facebook, unde are câțiva prieteni, și pe pagina personală, unde îl urmăresc alte 900 și ceva de persoane.

După atâtea ”șcenarii”, câte și-a făcut în cap, domnul prefect, a uitat să-și mai facă și datoria față de brăileni. Ciocan probabil simte că ”pălăria” de șef al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este mult prea mare, dar asta nu este nici pe departe o scuză pentru a ignora cazurile de coronavirus și a pune în pericol sănătatea brăilenilor, în plină pandemie.

Ce se întâmplă cu HoReCa, la ce restricții să ne așteptăm în continuare? Nu știm. Urmărim cu atenție profilul de Facebook al domnului prefect. Este tot ceea ce putem face pentru a rămâne informați!

O veste tristă pentru brăileni, astăzi 20 martie incidența raportată la nivelul municipiului Brăila este de 3,05 la 1000 locuitori. A fost întocmit proiectul de Hotărâre a Comitetului Județean de Situații de Urgența Brăila din data de 20.03.2021, acesta urmează procedura legală de vot din partea membrilor comisiei, urmând ca mâine să fie emis și ordinul.

În aceeași situație este și localitatea Vărsătura, și aceasta intrând în șcenariul roșu…”, a spus ieri prefectul.

Astăzi, Ciocan a revenit în forță, tot pe Facebook, pentru a anunța hotărârea luată în CJSU. Pe site-ul instituției încă nu apare nimic.

Așa cum vă anunțam in cursul zilei de ieri, astăzi, cu părere de rău am semnat ordinul numărul 117 emis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din data de 21.03.2021 cu privire la incidența cumulată la nivelul municipiului Brăila mai mare de 3 la 1000 locuitori, ceea ce implică intrarea în șcenariu roșu a municipiului cu toate măsurile care se impun conform HG 293/2021”, continuă însă cu ”șcenarii” și comunicate adresate prietenilor de pe Facebook. Domnule Ciocan, NU sunteți doar prefectul prietenilor și familiei dumneavoastră! Sunteți prefectul județului Brăila, iar comunicarea pe care o faceți reprezintă, în primul rând, o lipsă de respect pentru câteva sute de mii de brăileni care nu sunt prieteni cu dumneavoastră pe Facebook și care probabil, o mare parte din ei, nici nu știu cine sunteți.

Vestea, cu adevărat tristă, este că Brăila nu are un prefect capabil să gestioneze această pandemie. Ciocan, în loc să se preocupe, în primul rând de bunăstarea cetățenilor, fiind reprezentantul coaliției de guvernare în teritoriu, duce războaie închipuite cu presa locală și atacă jurnaliștii, mișelește, la posturi de televiziune din orașe vecine.

Nu mai spunem de faptul că nici până la această oră pe site-ul Prefecturii Brăila nu sunt încărcate declarațiile de avere și interese ale prefectului sau a subprefecților.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry