7 februarie 2024 e ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CITITULUI ÎMPREUNĂ de Benzi desenate!

Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți din peste o sută de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor. Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii.

Tema ediției din anul 2024 se va concentra pe ideea de a citi împreună benzi desenate, care îmbină atât de frumos textul cu arta ilustrată.

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila propune în permanență evenimente care încurajează obiceiurile de lectură și subliniază importanța acestora. Credem că atunci când citim împreună cu copiii, schimbăm de fapt lumea, iar insuflarea dragostei pentru cărți este unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult le poate oferi unui copil.

Cu această ocazie, miercuri, în ludotecă se organizează sesiuni de lectură pentru copiii de la Grădinița “Dumbrava Minunată”, Școala Gimnazială “Fănuș Neagu”, Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius”, Școala Primară “Sfânta Maria”. Cititorii cu voce tare vor fi elevi ai Liceului de Arte “Hariclea Darclée”.

Și la Centrul Multicultural vor avea loc sesiuni de lectură pentru școlari: “Cum citim o bandă desenată? “, “Un motan portocaliu la bibliotecă”, “Citim, ascultăm, ne distrăm”, “Banda lui Garfield”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry