Au început înscrierile! Festivalului Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu revine în 2024 la Brăila

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila organizează în perioada 24-26 mai 2024, cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu, un regal de muzică ușoară, o ediție multiculturală, o reverență adusă maestrului George Grigoriu, a cărui muzică va răsuna din nou la Brăila.

Festivalul concurs, un proiect intercultural ce se desfășoară sub semnul numelui celui înscris în Cartea de Aur a muzicii ușoare românești, George Grigoriu, a cărui activitate artistică este recunoscută prin numeroasele sale creaţii muzicale lăsate moştenire noilor generaţii de muzicieni, are drept scop promovarea muzicii ușoare autentice, afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii ușoare românești și internaționale.

Festivalul a rămas consecvent menirii sale de promova modele și repere statornice și de a susține inspirația și motivația atât de necesare noilor generații de talente. Astfel, concurenți participanți la edițiile trecute ale festivalului au atins azi culmele succesului. Menționăm aici numele tânărului Theodor Octavian Andrei, câștigător al premiului Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, pentru cel mai promițător tânăr interpret (2022) și care anul trecut a reprezentat România, cu mândrie, la concursul Eurovision dar și al inegalabilei Alina Eremia, câștigătoarea Premiului II (2009) sau al artistei de talie internațională Alexandra Raluca Nistor (nume de scenă Raluka), câștigătoarea trofeului George Grigoriu (2008).

Și anul acesta, înscrierea la preselecţia Festivalului Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu, ediția 2024 este deschisă tuturor tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 16-30 de ani, împliniți până la data Galei evenimentului și care vor trimite materialele necesare până în data de 29 martie 2024, la adresa de e-mail festival.braila@gmail.com.

Premiile ediției 2024 a Festivalului Internațional de muzică ușoară George Grigoriu sunt:

  • Trofeul George Grigoriu – 4.000 euro;
  • Premiul I – 2.000 euro;
  • Premiul II – 1.500 euro;
  • Premiul III – 1.000 euro;
  • Menţiune – 500 euro.

Pe scena festivalului de la Brăila au urcat tineri artiști din România, Italia, Marea Britanie, Insulele Maldive, Bulgaria, Rusia, Republica Moldova, Germania, Austria, Olanda, Polonia, Georgia, Macedonia, Belarus, Malta, Franta, Elvetia, Estonia, Ucraina, Insulele Mauritius, Serbia, Israel, Portugalia, Canada, Peru, Armenia, Kazakhastan.

Mai multe informații pot fi obținute, consultând paginile oficiale ale evenimentului www.festival-george-grigoriu.ro și respectiv www.centruldecreatiebraila.ro

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry