”Cât mai sunteți și mai sunt, mângâiați-i pe părinți!” | Activitate extracurriculară a elevilor Liceului cu Program Sportiv

Articol semnat de Ionel Lăzărică

Zilele trecute, în buna tradiție a perioadei sărbătorilor de iarnă, și inspirați de nemuritoarele versuri ale  poetului Adrian Păunescu, elevii din cadrul liceului menționat au desfășurat o acțiune altruistă, prin care au încercat să facă mai puțin dureroasă singurătatea unora dintre semenii noștri, aflați la asfințitul vieții.

Activitatea  s-a desfășurat la Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Lacu Sărat”, și a fost organizată de Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Liceului cu Program Sportiv, împreună cu conducerea școlii. Cei care au avut inițiativa acestei activități și au susținut-o, mobilizându-și colegii cu o  dăruire specifică adolescenței,  au fost: Andra Popoacă, Andrea Năvodaru, Alessia Popescu, Denisa Pavel, Marina Eftimie și Denis Negoiță.

Elevii clasei a VI a C și a XII a  au interpretat o scenetă cu tematică de Crăciun, au susținut un minirecital cu colinde, și împreună cu elevii din consiliu și doamnele profesor, au petrecut timpul discutând cu persoanele cazate în căminul de vârstnici. În acest sens, au povestit, au glumit, au încurajat și au ascultat amintiri de demult, depănate de cei care sunt în măsură acum să ofere lecții de viață. Programul artistic a avut efect, în sensul că vârstnicii din cămin au fost impresionați atât de piesa pe care au urmărit-o cu zâmbetul pe buze, cât și de colindele elevilor, care le-au adus bucurie în suflet. Elevii și-au luat rămas bun, cu promisiunea că vor reveni și cu alte ocazii”, ne-a declarat Andra Popoacă, președintele Consiliului Elevilor din cadrul Liceului cu Program Sportiv.

Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea prof. Veronica Ghețu și prof. Elisabeta Gheorghe, care au îndrumat și sprijinit elevii, în demersul lor profund umanist.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry