Concursul naţional de pian „Virtuozii” 2022 şi-a premiat câştigătorii!

Marele Premiu şi Trofeul Concursului naţional de pian „Virtuozii”, ediţia a XIII-a, au fost câştigate de Neamţu Maria-Diana, din Constanţa.

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a organizat, în perioada 27-28 Mai 2022, cea de a XIII a ediţie a Concursului Naţional de Pian “ Virtuozii”, ediţie la care s au înscris 100 de concurenţi cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani proveniţi din: Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Focşani, Galaţi, Iaşi, Târgovişte, Tecuci. Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Primăriei Municipiului Brăila

Participanţii, împărţiţi pe categorii de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în cadrul a trei (sub)secţiuni: dedicată participanţilor care studiază pianul în şcoli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură, sistem privat; cea care a inclus participanţi proveniţi din şcoli şi licee cu profil vocaţional (pian); cea rezervată grupurilor formate din doi elevi.

Câştigătoarea Marelui Premiu şi Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii 2022” este Neamţu Maria-Diana, în vârstă de 13 ani, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa, profesor Dăşanu Inga.

Măiestria concurenţilor s-a concretizat prin acordarea a 35 Premii I, 24 Premii II, 24 Premii III şi 10 Menţiuni. La acestea s-au adăugat Premii speciale – pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti şi pentru expresivitate.

Palmaresul concursului se regăseşte pe www.vespasianlungu.ro.

Organizatorii mulţumesc tuturor celor care au contribuit la succesul manifestării: concurenţi, cadre didactice, părinţi, conducători ai instituţiilor participante, membri ai juriului, parteneri media.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry