Expoziție de pictură și grafică „Chipuri de demult” | Verisaj la Galeria Centrului Cultural Nicăpetre

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită astăzi, 16 noiembrie, începând cu ora 13:00, la Galeria Centrului Cultural Nicăpetre (Strada Belvedere, nr. 1), pentru a ne bucura împreună de vernisajul expoziției de pictură și grafică „Chipuri de demult”.

Evenimentul este dedicat memoriei pictorului Sorin Adam (1968–2022), de la a cărui dispariție prematură se va împlini, în luna decembrie, un an.

„Expoziția prezintă publicului 33 de lucrări de pictură și grafică semnate de Sorin Adam și trei portrete ale artistului, mărturii ale aprecierii și simpatiei de care acesta s-a bucurat printre colegii de breaslă. Acoperind un interval de timp destul de lung, de la anii debutului până la ultima perioadă de creație, selecția include portrete, impresii de călătorie din Grecia și Maroc, aspecte din atelier, precum și schițe ale unor teme religioase care i-au preocupat, la un moment dat, sensibilitatea.

Născut la Ploiești, în familia unor colecționari pasionați, Sorin Adam a avut de timpuriu un contact fructuos cu arta și cu lumea artistică prahoveană și bucureșteană. După absolvirea Academiei de Artă „Luceafărul” din București, a expus constant în galerii din Țară și din străinătate. Format în preajma unor Vasile Grigore, Traian Brădean și Constantin Piliuță, admirator al operei unor Nicolae Tonitza, Ștefan Popescu și Nicolae Dărăscu, Sorin Adam rămâne, în conștiința celor care l-au cunoscut și admirat, un vrednic continuator al tradiției școlii românești de pictură”, a declarat Alina-Ruxandra Mircea, șef Secția „Artă”.

Organizator: Alina-Ruxandra Mircea, șef Secția Artă.

Grafica afișului: Fatme Nistoroi, muzeograf – Secția Artă.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 31 decembrie 2023, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry