Final de Erasmus la Colegiul Național ”Ana Aslan” Brăila

Proiectul Erasmus+ School Exchange Partnerships ”MATHEMATICS WITH GAMES AND FUN IN ALL EUROPE” început în septembrie 2019 a ajuns la final, în luna februarie 2022, beneficiind de o extensie de 12 luni.

Proiectul a reunit unități școlare din 6 țări partenere: Italia (școală coordonatoare), România, Turcia, Polonia, Croația și Lituania. Grupul țintă a vizat atât elevi de ciclu primar (clasa a IV-a) cât și cadre didactice din țările partenere.

Pornind de la analiza rezultatelor diferite obținute de elevi la testările PISA, fiecare partener a realizat activități școlare și extracurriculare de învățare și aprofundare a noțiunilor matematice prin jocuri și activități ludice, activități ce urmăresc dezvoltarea competențelor de înțelegere și de utilizare a numerelor în calcule.

Printre obiectivele și rezultatele așteptate ale proiectului s-au numărat schimbul de cunoștințe și experiențe cu privire la predarea și învățarea matematicii în rândul elevilor din țările partenere, descoperirea unor noi modalități de învățare pe lângă metodele tradiționale, prin crearea unui mediu de învățare în care elevii pot dobândi cunoștințe și experiențe la nivel local și european și dezvoltarea imaginației și  creativității prin participarea la activitățile proiectului. În urma activităților desfășurate pe parcursul acestui proiect, elevii și cadrele didactice participante și-au îmbunătățit competențele digitale și lingvistice și în urma analizei testelor s-a înregistrat o creștere a nivelului de cunoștințe matematice.

La ultima reuniune transnațională desfășurată în Gargzdai – Lituania, în perioada 20-24.02.2022 au participat fizic România, Croația și Polonia și virtual Italia și Turcia.  România a participat cu o echipă compusă din 4 elevi de clasa a IV-a: Racoviță Dennis Gabriel, Ion Darius Ionuț, Nicolae Luca Ioan și Constantin Dragoș Mihai coordonați de prof. învățământ primar Codreanu Magdalena și director adjunct prof. Colescu Alina. Elevii noștri s-au implicat în toate activitățile școlare și culturale la care au luat parte, reprezentând cu succes Colegiul Național A.Aslan.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry