Galerie foto: “Impreuna, pentru siguranta copiilor”

Galerie foto: “Impreuna, pentru siguranta copiilor”

 

Astazi, Braila Mall a fost gazda primitoare a celei de a doua editii a evenimentului “Impreuna, pentru siguranta copiilor”, manifestare de amploare a celor mai importante institutii din judetul Braila, cu atributii in domeniul sigurantei si protectiei cetatenilor.

 

Astfel, Inspectoratul de Politie Judetean Braila, in parteneriat cu Braila Mall, Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila „General de Brigada Gheorghe Praporgescu”, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al Judetului Braila, Brigada 10 Geniu „Dunarea de Jos” Braila – Grupul 5 E.O.D, Sectorul Politiei de Frontiera Braila, Serviciul Judetean Anticoruptie Braila, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, Politia Locala Braila si Centrul Regional Galati al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane le-au prezentat copiilor si adolescentilor din secretele meseriilor de politist, jandarm, pompier, politist de frontiera si militar.

Evenimentul, derulat in parcarea complexului comercial, s-a adresat prescolarilor si elevilor din unitatile de invatamant din judetul Braila, insotiti de cadre didactice si parinti. Acesta a fost organizat sub forma unor ateliere de prezentare a serviciilor oferite comunitatii si a tehnicii – autospeciale, ambarcatiuni, echipamente – din dotarea institutiilor care actioneaza pentru asigurarea ordinii si linistii publice, prevenirea si reducerea efectelor calamitatilor si dezastrelor naturale si protectia cetatenilor.  

 

 

Politistii braileni le-au prezentat copiilor aspecte importante din activitatea structurilor care se ocupa cu identificarea si prinderea autorilor unor infractiuni, tehnica folosita in interventiile specifice structurilor de actiuni speciale, criminalistica si politie rutiera.

Laboratorul criminalistic, mijloacele de interventie si de protectie folosite de luptatori, echipamentele din dotarea politiei rutiere si cainii de serviciu au fost doar cateva dintre atractiile cu care oamenii legii i-au ademenit pe vizitatori.

De asemenea, copiii au primit recomandari pentru o copilarie in siguranta, iar in plus, elevii de liceu au primit informatii despre criteriile si conditiile de inscriere intr-una dintre scolile Ministerului Afacerilor Interne, mai multe informatii regasindu-se pe pagina de internet a institutiei: https://br.politiaromana.ro

 

 

Jandarmeria braileana si-a consolidat statutul de forta de ordine publica operationala, robusta si dotata cu capacitati de reactie rapida, capabila sa execute toate misiunile incredintate pentru asigurarea respectarii normelor legale si de comportament civic.

Jandarmii braileni, de la Compartimentul Prevenirea si Combaterea faptelor antisociale, Detasamentul Mobil de Interventie si de la Biroul Resurse Umane, au fost prezenti la standul de prezentare cu materialele si tehnica folosita in misiunile institutiei, precum si cu un caine de serviciu.

Acestia le-au oferit elevilor de liceu care doresc sa opteze pentru o cariera militara in Jandarmeria Romana informatiile specifice.

Pompierii braileni au impresionat placut audienta cu autospeciala de stingere cu apa si spuma, o ambulanta SMURD  si cu explicatiile pline de istorie si emotie ale celor mai curajosi dintre  militari.

Totodata, au fost prezentate campaniile nationale de informare preventiva a populatiei „Risc-Renunta, improvizatiile sunt catastrofale” si „ Nu tremur la cutremur!”, participantilor fiindu-le prezentate masuri masuri preventive pe timpul situatiilor de urgenta si masuri de prim-ajutor.

Totodata, acestora le-au fost distribuite si flyere in acest sens.

Elevilor de liceu le-au fost prezentate conditiile legale si criteriile specifice pentru recrutarea candidatilor la concursurile de admitere in institutiile de invatamant ale M.A.I., mai multe informatii gasindu-se pe site-ul www.isubraila.eu

 

 

Sectorul Politiei de Frontiera Braila a prezentat astazi ambarcatiunea rapida de patrulare, control si/ sau interventie tip „ HARPOON” si autospeciala criminalistica.

Serviciul Judetean Anticoruptie Braila a prezentat un autoturism de serviciu, folosit atat in activitatile de prevenire a faptelor de coruptie, cat si in activitatea de combatere.

De asemenea, cu aceasta ocazie a fost promovata linia CALL CENTER 0800.806.806, linie telefonica prin intermediul careia cetatenii aflati pe teritoriul Romaniei pot sesiza faptele de coruptie.

Politistii locali din cadrul Politiei Locale Braila au discutat cu elevii despre principalele reguli pe care trebuie sa le respecte atunci cand sunt in drum spre scoala sau in parc, astfel incat sa nu incalce legea sau sa nu-si puna viata in pericol.

Participarea Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog la eveniment a urmarit  cresterea nivelului de informare si sensibilizare a populatiei generale si in special a copiilor si tinerilor cu privire la aspectele medicale, psihologice si sociale ale consumului de droguri legale si ilegale.

Pentru a intari informatiile transmise in mod direct beneficiarilor prezenti, au fost prezentate materiale informative (flyere, afise, pliante), referitoare la consecintele consumului de droguri dar si la serviciile oferite de Centrul Antidrog. De asemenea, au fost expuse mulaje de silicon care imita un plaman de fumator, alaturi de un plaman sanatos.

Initiativa IPJ Braila de a desfasura acest eveniment in comun cu cele 8 institutii participante si-a dovedit eficienta in consolidarea retelei locale de interventie preventiva si in identificarea de noi activitati care sa valorifice potentialul acestor institutii.

Galerie foto AICI!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry