Ora de educație rutieră a polițiștilor cu preșcolarii unei grădinițe din Brăila

Astăzi, 8 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat activități pe linie de educație rutieră cu preșcolarii unei grădinițe de pe raza municipiului.

Activitatea educativ-preventivă a fost desfășurată în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră, ocazie cu care preșcolarilor le-au fost prezentate situații la care pot fi expuși pe stradă, acasă, când merg la joacă și măsurile de precauție pe care trebuie să le aibă în vedere pentru prevenirea implicării în evenimente negative.

Au fost prezentate aspecte teoretice și au fost desfășurate activități practice, cu ajutorul covorașului tematic din dotarea laboratorului.

În acest context, au organizat și jocuri educativ-distractive cu implicarea activă a copiilor și le-au fost prezentate o serie de reguli elementare de circulație, s-a vorbit despre trecerile de pietoni, semafoare, traversarea drumurilor, semnele de circulație, comportamentul în mijloacele de transport în comun, toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere.

La activitate au participat 144 de preșcolari care au primit cu bucurie sfaturile polițiștilor!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry