”Prietenie… pe o… sfoară…” – ediția a XII-a. Copiii brăileni sunt așteptați la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”

De peste 11 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii – Ludoteca Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” Brăila derulează în perioada aprilie – iulie 2024, proiectul ”Prietenie… pe o… sfoară…” aflat la a XII-a ediție.

Inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov și coordonat de bibliotecar Melania Luana Butnariu, parteneriatul educațional internațional Prietenie… pe o… sfoară… constă în activități practice care îmbină lectura și desenul. De-a lungul anilor, proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 1000 de instituții culturale din întreaga ţară şi din străinătate, iar împreună cu acestea să stimuleze interesul pentru carte și lectură unui număr de peste un milion de copii.

Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Lyman Frank Baum, care a scris celebra poveste ”Vrăjitorul din Oz”. Fiecare copil participant la program (se prezintă autorul, se lecturează un fragment din opera autorului), realizează un desen inspirat de cartea prezentată (colorează schiţele unicat realizate de bibliotecara Diana Cristea). ”Vrăjitorul din Oz”, povestea fără vârstă, oferă lecții valoroase despre prietenie, curaj, încredere și înțelepciune. Așadar, vă așteptăm să umplem sfoara în culorile imaginației voastre, împreună cu Dorothy și prietenii ei Toto, Leul cel fricos, Omul de tinichea, Sperietoarea de ciori, Regina Ozma!

Proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor de clase primare, cadrele didactice participante vor primi adeverințe. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților toate informațiile necesare desfășurării activităților.

Mai multe informații puteți afla de la Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar, la sediul instituției – Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca sau pe email sectiacopiibjbraila@gmail.com.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry