SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE LA CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ – ”Pace pentru planetă. O planetă a păcii”

SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE (13 – 19 noiembrie 2023) a fost marcată și de elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Brăila. Aceștia au desfășurat activitățile extracurriculare ”Democrația pe înțelesul tuturor” și ”Diferiți, dar împreună”, din cadrul Proiectului educativ ”Pace pentru planetă. O planetă a păcii”.

Astfel, elevii claselor Pregătitoare, a V-a C, a VII-a C, a V-a A, a V-a B, a VII-a B, a IX-a B, A X-a B, a X-a C și a XI-a A au vizionat filmulețe educative pe Youtube (care vizau temele abordate), au participat la diferite jocuri, au realizat lucrări care au fost grupate într-o expoziție și un afiș tematic reprezentativ. Toate acestea au avut loc sub îndrumarea profesorilor: Ghimpe Teodora Violeta, Iordache Ionela Mariana, Bălan Georgeta, Cărbunaru Săndica, Hornea Florentina, Gheorghiță Mihaela, Dumitru Valerica împreună cu voluntari de la Clubul Voltin Brăila.

Activitățile desfășurate au avut ca obiective cunoașterea și respectarea drepturilor fundamentale ale copilului, promovarea egalității de șanse și integrarea în societate a grupurilor vulnerabile, promovarea educației incluzive, eliminarea etichetărilor și stigmatizărilor din școală și societate.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry