„Simfonia Colindelor” | Spectacol de colinde și obiceiuri de iarnă

Luni, 18 decembrie, începând cu ora 17.00, brăilenii sunt invitați la „Simfonia Colindelor”, un spectacol de colinde și obiceiuri de iarnă organizat la secția Mediatecă din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati”.

Elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” au pregătit pentru acest eveniment:

  • un grupaj de colinde cu Miruna Meleș și Maria Păvălescu – prof. Anca Lilof;
  • Dansul mascaților și Ursul: clasa a X-a E – prof. Anca Lilof;
  • Plugușorul și Sorcova: clasa a IX-a E – prof. Costel Ghețu.

De la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” vor cânta: Anna Teodora Mardale la chitară – prof. Alexandra Gurgu și Alexandra Pavel la pian – prof. Raluca Ciucă.

Elevii Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” susțin câteva momente la vioară: Cristi Surya Petrescu Bujor și Enya Nirmala Petrescu Bujor, ambii elevi fiind coordonați de prof. Ștefan Lupu.

Palatul Copiilor vine cu o suită de dansuri:

  • Enya și Surya Petrescu Bujor vor dansa Vals Anastasia;
  • Anelisse Simion și Flavia Trandafir – Broscuțele și Copelia;
  • Dansul „Colinde de Crăciun” cu Grupa „XO” compusă din Andreea Mihailide – cls a IX-a, Anelisse Simion, Zana Liliac, Murea Irina – prof. Carmen Dragomir.

Vor fi prezenți și copiii de clasa a II-a de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” cu un program de colinde și obiceiuri de iarnă îndrumați de prof. înv. primar Viorica Novac. De asemenea, baritonul Ștefan Laurențiu Ionescu va interpreta un grupaj de colinde, iar copiii de la Ansamblul Folcloric „Garofița” din satul Lanurile vor dansa pentru cei din sală – profesori îndrumători Marius Epure și Ivan Silviu Daniel.

Organizatorul evenimentului este prof. Nicolae Băcanu de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry