“Sărbători în siguranță” | Activități preventive desfășurate de polițiștii brăileni

Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă în care se poate manifesta creșterea vulnerabilității populatiei la o serie de fapte antisociale specifice, precum infracțiuni contra patrimoniului, dar și utilizarea excesivă și neautorizată de articole pirotehnice.

În acest sens, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Braila – Compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale și ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați și-au unit astăzi eforturile în cadrul unor activități informativ-preventive care au avut drept scop, prevenirea victimizării cetățenilor prin infractiuni contra persoanei și contra patrimoniului.

Demersurile preventive au făcut parte din Campania de prevenire a victimizării persoanelor “Sărbatori în siguranță”, campanie care urmarește cresterea gradului de siguranță a populatiei în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice acestei perioade.

Pornind de la riscurile de victimizare specifice diferitelor categorii de vârstă precum și cele specifice perioadei vacanței și a concediilor, informațiile au vizat protejarea bunurilor personale în cazul absentei pe perioade mai lungi de la domiciliu și prevenirea faptelor de natură contraventională și penală la regimul articolelor pirotehnice. Au fost promovate sfaturi si pentru prevenirea faptelor de violență, a consumului de substanțe interzise și pentru prevenirea implicării în calitate de victime în diferite forme ale traficului de persoane.

Activitățile de informare preventivă desfășurate în sistem integrat au vizat zona Pieței Halelor și străzile adiacente și vor continua pe toată perioada premergătoare Sărbatorilor de iarnă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry