Strigătul unui primar din Brăila: ”O să aveți pe conștiință o întreagă generație de elevi care nu a înțeles nimic din ultimii 2 ani”

Dezordinea provocată de guvernanți în încercarea de a limita răspândirea virusului, luând decizii fără raționament, în unele situații, în ceea ce privește deschiderea unităților de învățământ și școala online, i-a adus la disperare pe unii primari din județul Brăila.

Este și cazul primarului comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru(PSD), care atrage atenția că deciziile superficiale pe care guvernanții le adoptă, cu privire la educație, se vor răsfrânge asupra generațiilor de elevi care astăzi nu mai înțeleg nimic din școala online.

În plus, edilul a atras atenția asupra faptului că, înainte de a-i invita pe elevi să învețe de acasă, Guvernul trebuia să se asigure că toți elevii au internet și calculator pentru a beneficia de ceea ce în România se numește ”dreptul gratuit la educație prin învățământul general obligatoriu”.

”Domnilor, care vă faceți că ne conduceți, ce aveți cu învățământul? De ce unii au început școala fizic iar alții au rămas acasă, în online?  Știți că mulți copii defavorizați nu au tablete și net?

Unele cadre didactice s-au vaccinat, altele nu, e alegerea lor! Fiecare e stăpân pe corpul lui. V-o spune unul care s-a vaccinat dar care nu îi judecă pe cei ce n-au făcut-o!

Măsurile trebuiau anunțate cu 2 săptămâni, înainte de vacanță, astfel încât cine voia să se vaccineze dintre cadrele didactice, să aibă și timp să o facă.

Nu e normal să aflăm vineri seara că, de luni, aproape jumătate din școlile din România vor funcționa online.

Nu aveți niciun drept să vă bateți joc de viitorul acestor copii!  Domnilor, o să aveți pe conștiință o întreagă generație de elevi care nu a înțeles nimic din ultimii 2 ani! În unele localități, cu indice de 15 la mie, a început școala fizic, în localități cu 3 la mie, copiii stau acasă.

Dacă nu vor să se vaccineze unele cadre didactice, din varii motive, țineți copiii în online până la vacanța mare? Cu ce au greșit copiii, ca să plătească pentru lipsa voastră de competență? Modificați ordinul comun și țineți cont de rata de incidență din fiecare localitate. Dacă nu sunteți în stare, lăsați autoritățile locale și consiliile de administrație ale unităților de învățământ să își facă treaba”, spune primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru.

În prezent, şcolile pot funcţiona cu prezenţă fizică dacă profesorii sunt vaccinaţi în proporţie de 60%.

Duminică, ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat că a avut de ales între varianta de a nu deschide nicio şcoală şi nicio grădiniţă „multe săptămâni de aici încolo”, aceasta fiind ipoteza de la care s-a plecat, sau a le deschide pe toate cu prezenţă fizică, ceea ce ar fi însemnat negarea pandemiei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry