”Toate drumurile duc la…Dunăre” – copiii minunați care se implică!

”Toate drumurile duc la…Dunăre” – copiii minunați care se implică!

 

 

 

Elevii din clasa a XI-a A de la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” au inițiat o campanie de promovare a proiectului „Reabilitarea zonei de promenadă cuprinsă între strada Calea Călărașilor și Faleza Dunării”. Acest proiect a fost implementat de către Primăria Municipiului Brăila, cu finanțare din fonduri europene (Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

Un grup de 24 de elevi ai clasei a XI-a A de la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”, sub coordonarea profesorilor Carmen Botea și Roberta Pavel, au inițiat proiectul „Toate drumurile duc la…Dunăre”.

Vineri, ‪12 octombrie, de la ora 16.00, în cadrul acestui proiect, inițiatorii vor organiza un concurs de șah pe platoul din fața Primăriei.

Duminică, ‪14 octombrie, tot în fața primăriei, vor organiza un concert unde vor cânta Raluca Tănase, Cristina Antonescu și copiii din „Steluțele Dunărene” coordonați de Liliana Toader.

Elevii Colegiului ”Nicolae Bălcescu” s-a înscris în concursul „Euroșcola”, care anul acesta se desfășoară sub titlul generic „Europa pentru noi”. Scopul este conceperea și implementarea unei campanii de informare și conștientizare a beneficiilor aduse comunității locale de către un proiect realizat cu fonduri europene.

Prin acțiunile lor, tinerii urmăresc conștientizarea de către locuitorii de toate vârstele ai orașului Brăila de importanța socială și culturală a Esplanadei Dunărene în viața cotidiană a comunității. Totodată, aceștia doresc să demonstreze că această zonă a orașului ar trebui să fie înscrisă printre obiectivele turistice ce merită vizitate, fiind un loc unic în România, atât pentru ansamblul de fântâni cinetice, opera celebrului sculptor român Constantin Lucaci, cât și pentru spațiul de promenadă care îmbină perfect peisajul urban cu faleza fluviului liniștit. Cu alte cuvinte, în Brăila ”Toate drumurile duc la … Dunăre/ Esplanadă”.

În cadrul campaniei lor au organizat până în momentul acesta un târg de prăjituri cu tema tradițiilor minorităților etnice din Brăila și un ”treasure hunt” pe Esplanadă, unde au participat elevi de liceu și gimnaziu.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry