VIDEO: Poliția a deschis dosar penal, în cazul elevei agresate, de la Liceul de Arte! Nota 4 la purtare și consiliere psihologică!

Pe filmarea realizată intenționat de un alt elev, se vede cum o tânără(11 ani) o lovește și o umilește în mod repetat pe colega ei de clasa. Victima a încercat să-și sune tatăl însă apelul i-a fost oprit de colega care o agresa, după care a urmat o lovitura cu piciorul în zona capului.

Evenimentul a avut loc joi, 17 februarie, într-o clasă a Liceului de Arte „Hariclea Darclee”, din Brăila, în timpul recreației.

”Totul a fost premeditat. Este interesant că ele au fost colege de bancă și au fost prietene foarte bune. În declarație pe care a dat-o ea(n.r. eleva care și-a lovit colega), a spus că o înjura. Personal nu mi s-a părut că acel copil ar fi în stare de așa ceva. Am înțeles că este crescută doar de tată, nu are o situație tocmai fericită acasă(…)

 S-au luat deciziile deja, cele două fetițe, agresoarea și cea care a filmat, au 4 la purtare. Cealaltă, care închidea telefonul, am propus eu 6 la purtare”, a declarat directorul Liceului de Arte „Hariclea Darclee”, Gigi Antonescu.

Legea din România nu le permite profesorilor sau conducerii unităților de învățământ să exmatriculeze elevii de până la clasa a XII-a. Singura armă este scăderea notei la purtare, metodă care s-a dovedit a fi ineficientă, atunci când vorbim de copii agresivi, cu probleme de comportament.

Conducerea școlii a sugerat ca elevele, care s-au ales cu nota scăzută la purtare, dar și victima lor, să fie consiliate psihologic, astfel încât, pe viitor, să nu mai recurgă la acte de violență.

Poliția a deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe! Elevii au fost consiliați de către inspectorii IPJ Brăila!

Tatăl victimei a făcut plângere la Poliție după ce eleva a povestit acasă ce i s-a întâmplat. Colegii spun că nu este pentru prima dată când eleva este agresată în școală. Ea a fost transferată de la începutul semestrului, moment în care viața ei a devenit un coșmar.

”În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că în data de 17.02.2022, în jurul orei 09:30, în sala de clasă a unei unități școlare din municipiu, minora ar fi fost lovită de o colegă, în vârstă de 11 ani, din Brăila, incidentul fiind filmat cu telefonul mobil de o altă elevă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry