Ziua Internațională a Cititului Împreună, cu oaspeți de seamă, la Școala Gimnazială “Costache Grigore Şuţu”, din Șuțești!

Activitatea a avut loc la biblioteca școlii, fiind moderată de doamna profesor de limba și literatura română Jilavu Emilia și găzduită de doamna bibliotecar, profesor pentru învățământul primar Ivan Toică Mariana.

“Reuşita unui lucru depinde foarte mult de felul cum îl începi. Când porneşti cu încredere, cu entuziasm şi cu tenacitate ai toate şansele să duci la bun sfârşit ce ai început.

Ne-am dorit să sărbătorim Ziua Internațională a Cititului Împreună altfel decât până acum, de aceea l-am invitat la noi, la Școala Gimnazială “Costache Grigore Şuţu” din Șuțești, pe domnul Liviu Chifane, profesor, scriitor, doctor în filologie, ca să ne vorbească despre carte, despre copilărie și despre bucuria lecturii”, a transmis Roșioru Silviu-Stelică, directorul Școlii Gimnaziale “Costache Grigore Șuțu” din localitatea Șuțești.

La acest emoționant eveniment au participat atât elevi de la ciclul primar, cât și de la gimnaziu, însoțiti fiind de doamnele învățătoare, Ivan Toică Mariana și Ecaterina Ana Maria, și de doamna profesor Emilia Jilavu. Cititorii în formare au manifestat interes pe parcursul activității, bucurându-se de tot ce a prezentat domnul Liviu Chifane și făcând cu mare interes bărcuța ce duce cu gândul la opera “Copilul Deltei”, unul dintre cei cinci “copii” ai scriitorului brăilean.

”Și pentru ca ziua să fie perfectă, cele 100 de cărți donate de Fundația “Îmi pasă” au ajuns la școala noastră tot ieri, ca o binecuvântare pentru ceea ce încercăm să facem pentru elevii noștri.

Prin urmare, suntem recunoscători  pentru tot ce am primit în această minunată zi dedicată cărții, că doar “Nu-i navă să ne poarte-aşa departe, / Înspre alte ţinuturi, ca o carte”, cum afirma  Emily Dickinson.

Cuvântul cheie potrivit pentru această zi este EMOȚIE. Să ne ajute Dumnezeu să ne bucurăm de cât mai multe zile ca aceasta!”, a transmis directorul Tănase Alin Gabriel.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry