2.661.302 lei ajutor de șomaj tehnic pentru luna martie, în Brăila!

În luna aprilie 2020, A.J.O.F.M. Brăila a efectuat plăţi în sumă totală de 2.661.302 lei, pentru cereri transmise de 696 angajatori cu sediul social în judeţul Brăila, pentru un număr de 4549 salariaţi.

Menţionăm faptul că, cererile formulate în luna aprilie 2020 cuprind perioadele de suspendare, potrivit Legii nr.53 – Codul Muncii, art.52, alin1, lit (c), din cursul lunii martie 2020. 

Începând din luna mai, documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic pentru luna aprilie, se transmit, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

Şomajul tehnic ar putea fi prelungit şi după 15 mai pentru anumite categorii, dar nu se ştie deocamdată care va fi cuantumul, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Și ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că este aproape de o decizie finală în privința șomajului tehnic, prefigurându-se prelungirea acestuia pentru acele sectoare ale economiei în care vor rămâne restricții după data de 15 mai.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry