Se cere DEMISIA prefectului! Primarul: Vă solicit URGENT să vă recunoașteți incompetența, slugărnicia și incapacitatea de a vă respecta jurământul!

20 de pacienți din Vrancea confirmați pozitiv cu COVID – 19 urmau să fie aduși la Brăila printr-o decizie a Ministerului Sănătății, fără o consultare cu conducerea Spitalului Județean, sau cu șefii administrației locale. Prefectul spune că nu a știut de această decizie până azi dimineață.

După ce presa locală le-a semnalat șefilor din administrație despre decizia luată de minister s-a dezlănțuit iadul în acuzații și în găsirea ”acarului păun”. Pentru că CINEVA trebuie să răspundă, liberalii au arătat cu degetul către managerul Spitalului Județean, în condițiile în care spitalul este coordonat de Ministerul Sănătății în această perioadă.

Echipa care a gestionat criza COVID la Brăila, DSP, ISU și Instituția Prefectului spun că nu știau de această decizie!

În primul rând, dacă Ministerul Sănătății a ales să nu comunice acest transfer Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, înseamnă că există o problemă gravă între Guvern și reprezentantul lui în teritoriu.

În al doilea rând, șansele ca șeful ISU, șeful DSP sau Instituția Prefectului să nu fi fost informați despre acest transfer sunt egale cu șansele pe care le-ar avea Boboc, acum, dacă ar candida la Primăria Municipiului Brăila, deci foarte aproape de zero.

Europarlamentarul Mihai Tudose s-a implicat în blocarea acestui transfer! Spitalul Județean va trata doar pacienții din municipiul și județul Brăila!

Nu este pentru prima dată când minți luninate de la centru, sau din vecini, înceracă să aducă pacienții testați pozitiv cu COVID-19, la Brăila. În urmă cu câteva săptămâni, DSP Galați venea cu o propunere asemănătoatre.

Felicitări Tudose Mihai și Iulian Chiriac. Împreună suntem mai puternci decât ei!!! Pacienții din alte județe nu vor mai veni la Brăila. Poate află acum și prefectul că tot noi am rezolvat și acum. Fără el!!!

O NOUĂ MIZERIE FĂCUTĂ PE ASCUNS!!!

De ce au respectat brăilenii regulile? Ca să aduceți voi virusul în Brăila pe ascuns? Ce să spunem? DEMISIA sau SĂ VĂ FIE RUȘINE?

Spuneți domnule prefect de ce s-a ascuns transferul bolnavilor? De ce am afat “pe surse” de acest document după ce pacienții erau deja pe drum? Ca să nu vă putem bloca la timp ca data trecută când s-a intenționat aducerea lor de la Galați? Spitalele sunt în coordonarea Ministerului Sănătății și acum simțim din plin lipsa implicării autorităților locale în luarea deciziilor. De ce nu au fost consultate Consiliul Județean Brăila și Primăria Brăila? Pentru că știați că ne opunem iar?

Brailenii au respectat regulile, autoritățile și-au făcut treaba, ne-ați dat amenzi să stăm acasă și acum ne îmbolnăviți pe ascuns?

Vă solicit URGENT să vă recunoașteți incompetența, slugărnicia și incapacitatea de a vă respecta jurământul!!! Și să plecați… deja este prea mult!!!

Știu că vă deranjează atitudinea mea, dar NICIODATĂ nu o să fiu ca voi !!! NICIODATĂ!!!”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac: ”Gurvernul Orban, luați-vă prefectul înapoi! Acest pinochio din prefectură…”

Luat prin surprindere, președintele Consiliului Județean a declarat că, inițial a crezut că faptul este consumat, informarea pe care nu o găsește prefectul, fiind transmisă încă de ieri. După ce a luat legătura cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, împreună cu europarlamentarul Mihai Tudose, au reușit să blocheze transferul celor 20 de pacienți, aceștia urmând să fie transferați în continuare, dar către alte județe.

Veste bună pentru brăileni, veste proastă pentru prefect …

Cei 20 de pacienți care urmau să ajungă la Brăila, NU MAI VIN, vor fi redirecționați către alte spitale din țară, la cerința mea, ca și președinte al Consiliului Județean, pentru a proteja brăilenii.

Coordonatorul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Brăila, este însuși prefectul județului Brăila. Dânsul este posesorul tuturor informațiilor, dânsul este primul care află despre deciziile de la nivel național. Astfel că, acesta știa despre decizia Ministerului Sănătății de a trimite la Brăila 20 de pacienți din județul Vrancea.

Oameni buni, spitalul este coordonat de Ministerul Sănătății în această perioadă, deci sub nicio formă eu nu am fost înștiințat de această decizie iar Spitalul a primit informația oficială pe fax în timp ce pacienții erau în drum spre spitalul din Brăila. Aflând prea târziu de această decizie, am crezut că nu am timpul necesar să intervin, însă după o discuție cu factorii de decizie, de la nivel național, am SPUS RĂSPICAT CĂ LA BRĂILA SE VOR TRATA, DE COVID-19, DOAR CETĂȚENII JUDEȚULUI.

Acest pinochio din prefectură, nu a făcut pe timpul pandemiei decât să anunțe cazurile confirmate și vindicate. Restul greului l-au dus oamenii responsabili care au știut să finanțeze și să pună în aplicare întocmai ordonanțele militare: cetățenii județului, poliția, jandarmeria, armata, cadrele medicale și ceilalți implicați în combaterea acestui virus.

Domnul prefect vorbește de comunicare și echipă… care? De o lună și jumătate nici măcar telefonic nu am fost contactat. Gurvernul Orban, luați-vă prefectul, care în ultima perioadă, în loc să-și facă datoria și să informeze corect populația, a transformat sediul prefecturii în sediul Partidului Național Liberal”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila.

Boboc a găsit repede și scuza pentru pentru acest transfer: nu a fost informat! Adică el, coordonatorul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Brăila, reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu a fost anunțat de către guvernul pe care îl reprezintă în teritoriu, de decizia Ministerului Sănătății.

Mai mult, în loc să ia atitudine față de colegii lui de la centru, care au considerat că nu este nevoie să-și anunțe prefectul, pe care tot ei l-au desemnat în Brăila, Boboc o ceartă pe șefa spitalului, spunând că nu l-a informat.