A făcut infarct la ultima fază de joc! Spectatorul a fost salvat de o fostă handbalistă

A făcut infarct la ultima fază de joc! Spectatorul a fost salvat de o fostă handbalistă

 

 

La finalul meciului dintre HC Dunărea Brăila și SCM Gloria Buzău încheiat la egalitate, scor 26-26, unui spectator brăilean, în vârstă de 69 de ani i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio-respirator. Norocul suporterului a fost prezența în public, chiar în zona în care se afla a doua asistente medicale, Alina Irina Stoiculescu, de la UPU Brăila și Oana Cocianu, asistentă la Spitalul Județean-corp B. Cele două au intervenit rapid și l-au salvat. Echipajele SAJ care se aflau la sală erau ocupate cu două handbaliste accidentate grav în timpul meciului, câte una de la fiecare echipă.

După primele manevre de resuscitare, medicul Viorica Iuga a intervenit și l-a resuscitat pe bărbatul care, după ce și-a revenit, a fost preluat de un echipaj de la SAJ Brăila și transportat la UPU. Acesta a rămas internat la Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Medicul Viorica Iuga, managerul SAJ Brăila, care se afla la vestiarul echipei brăilene în momentul în care spectatorul a făcut stopul cardio-respirator, a spus după ce bărbatul a fost readus la viață că fără intervenția rapidă a celor două asistente pacientul risca să nu mai poată fi salvat.

În momentul în care am pus mâna pe el nu avea puls. După 10 compresii puternice i-a pornit cordul. Cred că s-a ales cu vreo coastă ruptă, dar e în viață. Prietena mea, Oana Cocianu, și ea asistentă, m-a strigat și noi i-am acordat primul ajutor. Sunt foarte mândră că am reușit să-i salvăm viața” ne-a spus Alina Irina Stoiculescu, asistent medical al UPU Brăila, fostă handbalistă la Chimia Brăila la începutul anilor ′90.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry