Acţiuni de amploare ale polițiștilor și jandarmilor brăileni! Zeci de mașini și persoane, verificate și legitimate de oamenii legii!

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!

Ieri, 13 noiembrie, în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 12 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 33 de evenimente, 25 dintre acestea fiind sesizate prin apel 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 30.000 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 permise de conducere și au ridicat 6 certificate de înmatriculare.

Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Astfel în intervalul orar 22:00-00:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au acționat preponderent pentru prevenirea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fiind controlate și legitimate, 17 persoane, 16 autovehicule și efectuate 15 testări cu aparatele din dotare. Au fost aplicate și 6 sancțiuni pentru neregulile constatate în valoare de 1.305 lei, fiind reținut un certificat de înmatriculare.

Scopul acțiunii este acela de a preveni și de a identifica acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor în scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc și de menținere a unui climat de ordine și securitate publică la nivelul județului.

Pe timp de noapte, în intervalul orar 23:00-01:00, polițiști de ordine publică au acționat pe raza municipiului Brăila dar și în Făurei și Însurăței pentru menținerea unui climat de ordine și securitate publică la nivelul județului și combaterea faptelor antisociale săvârșite în mediul stradal. Astfel, polițiștii au fost prezenți în zonele cu risc criminogen și au legitimat 20 de persoane, au controlat 14 autovehicule și au efectuat testări ale șoferilor.

Siguranța școlară rămâne o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, Poliția Orașului Făurei și Însurăței a acționat, în intervalul orar 07:30-11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, pentru menținerea unui climat de siguranță publică. Polițiștii au legitimat 34 de persoane,  au verificat 10 microbuze de transport școlar, șoferii fiind testați cu aparatul etilotest și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale.

În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru a fi cât mai aproape de cetățeni și pentru a asigura un climat optim de siguranță pentru aceștia!