Apel fals la 112! Doi prieteni minori au pus autoritățile pe jar! Părinții au plătit distracția: 5.100 de lei!

În cursul zilei de ieri, polițiștii brăileni au fost sesizați, în repetate rânduri, prin apel 112, de către o persoană care anunța faptul că ar fi răpit un minor de 14 ani.

Acesta solicita sa i se înmâneze suma de 12.000 de lei, în schimbul vieții presupusei victime. Alertați, polițiștii au început investigațiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate.

În ciuda indicațiilor greșite furnizate de către apelant, polițiștii au reușit să-l localizeze pe acesta, la ferma unei cunoștințe, de pe raza județului Brăila. Este vorba despre un minor, în vârstă de 13 ani, asupra sa fiind găsit și telefonul de pe care a efectuat apelurile.

Împreună cu acesta se afla și presupusa victimă, un prieten al acestuia, în vârstă de 14 ani. Părinții minorului care a apelat 112, în repetate rânduri, au fost sancționați contraventional de către polițiști, cu suma de 5.000 de lei pentru alertare falsă, prevăzută de O.G. nr. 34/2008, și cu 100 de lei, pentru nesupravegherea minorului, conform Legii nr. 61/ 1991.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry