Câinele Vog, arma secretă a polițiștilor brăileni!

Câinele Vog, arma secretă a polițiștilor brăileni!

 

 

Duminică seara, la ora 22.00, o femeie, în vârstă de 77 de ani, din orașul Făurei, județul Brăila, a sesizat faptul că, la ora 21:30, o persoană necunoscută, cu o șapcă trasă pe ochi, a pătruns în incinta locuinței sale și, prin folosirea unor acte de violență, i-a sustras suma de 500 de lei, telefonul mobil și cartea de identitate.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a fost constituită o echipă mixtă, din care a făcut parte și câinele polițist Vog, cu sprijinul căruia s-a reușit identificarea, la scurt timp, a unui bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Făurei, bănuit de comiterea faptei.

Conductorul lui Vog, agent şef adjunct Marian Hârjoghe, a povestit cum a reușit să-l depisteze câinele său pe infractor.

Când am ajuns la casa unde locuia bătrâna, am întrebat-o pe unde a umblat infractorul. Am intrat în casă, ușor, cu mănuși, să nu stric urmele pentru colegul de la criminalistică. Era totul răvășit pe jos, în casă. Din câte am înțeles i-a pus mâna în gât femeii întrebând-o unde-s banii. Hoțul furând lasă urme mai puternice, de la adrenalină, de la emoții. După ce a luat urma câinele a ieșit din curte pe stradă și apoi a intrat pe strada din spatele locuinței femeii. Câinele s-a oprit pe strada din spate, cam în dreptul casei bătrânei, după ce a mers cam 800 de metri. Am întocmit procesul verbal în care am scris că VOG s-a oprit în dreptul imobilului de la respectiva adresă, iar colegii mei au știut mai departe ce au de făcut”, a povestit agent şef adjunct Marian Hârjoghe.

Vog este născut pe 20 iulie 2017. Acesta a fost preluat de la Centrul Chinologic Sibiu la vârsta de 7 luni şi până la vârsta de 1 an şi 9 luni a făcut un predresaj cu conductorul, mergând la antrenamente în parc, pe câmp şi zone cu vegetaţie. Din aprilie anul trecut acesta a intrat în pâine, iar cazul de la Făurei este doar unul dintre cazurile rezolvate de polițiști cu ajutorul câinelui Vog.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiuni de tâlhărie calificată. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate”, a precizat purtător de cuvânt al IPJ Brăila, inspector de poliție Laura Belciugan.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry