Cantec de dragoste pe esplanada Dunarii, incepand de azi, ora 20:00

Cantec de dragoste pe esplanada Dunarii, incepand de azi, ora 20:00

 

 

22 de concurenti romani si alti 7 de peste hotare vor incanta auzul brailenilor, timp de trei zile, pe esplanada Dunarii, in cadrul Festivalului “Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”. Ajuns la cea de-a XII-a editie, concursul va fi animat de costumele traditionale specifice zonei, sau etniei, din care fac parte interpretii.

“Festivalul International de Folclor “Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii” isi deschide portile pentru cea de-a XII a editie. Marti, miercuri si joi, orchestra lui Nicolae Botgros acompaniaza cele mai frumoase voci pe Esplanada Dunarii la Braila. Folclorul romanesc reprezinta din punctul meu de vedere una din mandriile nationale asa ca va invit sa va bucurati de el la cel mai inalt nivel”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac.

Fiecare concurent va prezenta 2 piese contrastante ca structura (tempo, melodie, ritm, caracter); prima piesa, fara acompaniament, iar a doua cu acompaniament orchestral si care sa exprime zona etnofolclorica din care provine concurentul. Piesele vor raspunde, prin continut, mesajului transmis prin chiar genericul concursului – cantecul de dragoste.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry