9 miliarde, fond de carte la Muzeu! Presedintele cere mai multa cumpatare in publicarea cartilor care nu se vand

9 miliarde, fond de carte la Muzeu! Presedintele cere mai multa cumpatare in publicarea cartilor care nu se vand

 

 

In cadrul ultimei conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean Braila a atras atentia asupra faptului ca Muzeul Brailei are in gestiune un fond de carte de 9 miliarde. Pe intelesul tuturor, este vorba de carti publicate care nu au fost vandute. Chiriac isi doreste ca publicatiile viitoare sa fie realizate responsabil si realist, astfel incat banii publici sa nu mai contribuie la dezvoltarea acestui fond imens, administrat de Muzeu.

“Sunt de acord, publicam orice, daca aduce profit editurii sunt de acord, dar eu va spun ca la momentul actual, Muzeul are 9 miliarde fond de carte, in momentul de fata. Nici macar nu vreau sa aduca profit, sa fie pe zero”, a declarat Iulian Chiriac.

Presedintele Consiliului Judetean a declarat ca este de acord cu publicarea a doua cati pe luna, care sa promoveze obiective de interes local, care sa aiba legatura cu judetul Braila, iar acestea sa fie realizate intr-un tiraj moderat, astfel incat sa fie posibila vanzarea lor.

“La inceputul anului, Muzeul Brailei ne cerea o suma de 6 miliarde pentru publicarea de carti. Eu va spun ca in momentul de fata, Muzeul are in gestiune un fond de carte de 9 miliarde. Nu vreau sa omor cultura dar ar trebui sa ne gandim foarte serios si sa publicam carti care privesc promovarea judetului, a muzeului si sa stim unde se duc ele. Pentru ca daca publicam de dragul de a publica, sau pe cine vrem noi sa publicam, atunci nu mai este in regula.(…) Un tiraj de doua carti pe luna mi se pare suficient pentru aceasta editura”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry