De Bobotează, jandarmii brăileni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică

Jandarmii brăileni vor asigura măsuri de ordine publică, în cursul zilei de sâmbătă 06 ianuarie, în municipiul Brăila și în alte localități din județ unde se vor desfășura manifestări religioase dedicate sărbătorii „Botezul Domnului” sau Boboteaza, așa cum mai este cunoscută de credincioși.

În municipiu, mai multe echipaje de jandarmerie se vor afla în zona Catedralei „Nașterea Domnului” din Bariera Călărașilor, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie, dar și pe Esplanada Dunării, unde vor avea loc Slujba de Sfințire a Apei celei Mari și momentul aruncării și recuperării crucii din Dunăre.

Totodată, jandarmii vor însoți clerul, credincioșii și oficialitățile care se vor deplasa în procesiune pe Calea Călărașilor, de la Catedrală către Esplanadă.

La aceste misiuni se vor alătura și efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila și Poliției Locale Brăila.

În județ, echipajele de jandarmerie vor fi prezente în localitățile Gropeni, Movila Miresii, Vișani, Jirlău, Tichilești, Unirea, Dudești și Viziru, unde vor avea loc, de asemenea, manifestări prilejuite de Bobotează.

Siguranța participanților la aceste evenimente este obiectivul principal al misiunilor amintite anterior. Prezența este destinată, în primul rând, prevenirii incidentelor, dar și combaterii faptelor antisociale.

Se recomandă cetățenilor să manifeste răbdare și să respecte indicațiile primite de la forțele de ordine.

În caz de urgență apelați numărul unic 112.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry