DOAR ÎN BRĂILA: Un bătrân, care trăia cu greu de pe o zi pe alta, a fost amendat de polițiști și lăsat fără câinii care îi țineau companie! AMENDA: 18.500 lei!

Casa în care locuiește bătrânul amendat de polițiștii brăileni

În urma unor verificări efectuate de lucrătorii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Brăila, privind respectarea de către proprietarii de câini a prevederilor Legii 205/2004 privind  protecția animalelor, la data de 16 ianuarie a.c., a fost emis un ordin de plasare a animalului în adăpost, pentru un număr de cinci exemplare canine, din rasa comună, aparținând unui bărbat, în vârstă de 75 de ani, din Brăila.

Cu ocazia controlului efectuat la adresa de domiciliu a proprietarului animalelor, poițiștii au constatat faptul că celor cinci exemplare canine nu le era asigurat un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, existând de asemenea un risc ridicat de rănire a acestora din cauza deșeurilor din material lemnos și metalic aflate în curtea imobilului.

După cum se observă în imaginile transmise de IPJ Brăila, câinii nu par să sufere de foame sau să aibă alte probleme medicale

De asemenea, cu privire la proprietar, au existat mai multe sesizări din partea cetățenilor cu privire la faptul că acesta ar fi lăsat liberi pe domeniul public, câinii, aceștia reprezentând un pericol atât pentru oameni cât și pentru alte animale.

Totodată proprietarul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 18.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legislației privind protecția animalelor, în vigoare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry