Dosar penal pentru asistentul șef de la corpul B al Spitalului Județean Brăila!

Valentin Pătârlăgeanu, asistent medical coordonator la Corpul B al Spitalului Județean de Urgență Brăila, dedicat pacienților cu COVID-19, s-a ales cu dosar penal după incidentul în care a fost acuzat că nu a respectat protocolul impus de autorități.

Mai exact, Pătârlăgeanu, care este și consilierul municipal din partea PSD,  a fost filmat și fotografiat pe holurile spitalului, iar aceste fotografii și filmulețul au fost postate pe rețelele de socializare de către medicul chirurg Octavian Georgescu (pensionar).

În acele fotografii Pătârlăgeanu era surprins în timp ce instruia personalul din subordine privind procedurile combaterii virusului COVID-19, însă fără a se respecta normele de distanțare socială.

Cazul a ajuns ulterior în atenția prefectului județului Cătălin Boboc, care a solicitat măsuri din partea conducerii Spitalului Județean pentru această abatere, prefectul mergând până la a solicita chiar ca Pătârlăgeanu să fie schimbat din funcția pe care o deține.

La data de 28.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost înregistrat dosarul penal nr. 2017/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art.352 al.2 Cod penal. În fapt, s-a reţinut că, în data de 07.04.2020, într-o unitate spitalicească de pe raza municipiului Brăila, un angajat cu atribuţii de coordonare a convocat la o instruire o parte a personalului instituţiei, fară a fi respectate măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea coronavirusului, în condiţiile în care în acea unitate era internată o persoană infectată cu COVID-19. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. Precizăm că începerea urmăririi penale in rem este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Întrebat de situație, asistentul, care este și consilier local PSD, a declarat că înțelege contextul politic al acțiunilor care se fac împotriva lui, însă ne-a sfătuit să ținem cont de faptul că nicio persoană, cu care a intrat în contact, nu s-a îmbolnăvit!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry