Drept la replică – brăilean amendat de Poliție: ”Polițiștii mint cu nerușinare. Faptele lor sunt de condamnat”.

În urma publicării articolului cu titlul ”Cea mai ”scumpă” petrecere din Movila Miresii! Musafirii au plătit amenzi de 60.000 de lei!”, în data de 13 aprilie 2020, unul din cetățenii amendați de polițiști a dorit să i se publice un drept la replică, pentru a explica cum a fost situația, în fapt.

Precizăm faptul că materialul de presă a fost redactat întocmai după informațiile furnizate de IPJ Brăila, în comunicatul de presă de la data respectivă.

Mă numesc Radian, din sat Movila Miresii, Jud. Braila.Ca participant la așa zisa petrecere, în urma articolului publicat de redactia dvs. în data de 13.04.2020, țin să vă relatez următoarele:

Încă din titlul articolulul observ că ironizați persoanele amendate abuziv de agentii de poliție. Lucrurile nu au stat chiar așa. Nu e vorba de nici o petrecere, de nici o organizare. Poliția a venit la sesizarea unei vecine, profesoara la Scoala Movila Miresii, care a meditat fiicele vecinului ei, contracost bineînțeles. Ulterior d-na profesoară i-ar fi cerut bani, sub formă de împrumut, iar după refuzul acestuia au început “amenințările”.

Așa au început discuțiile între vecini, pe diferite motive, soțul acesteia amenințându-l să oprească muzică, că el nu suportă. Vă precizez că muzica pe care o ascultau reclamanții, producea un zgomot mai mare de 35 de decibeli. Primul echipaj de poliție care s-a prezentat, a constatat ca totul e “OK”. Al doilea echipaj de poliție, în număr foarte mare, care nu au pătruns în curte așa cum ați scris dvs., ne-au strigat pe toți cei care eram în curte, să ne prezentăm la poartă. Ni s-au cerut câteva date, fară a ni se preciza motivul, pe un ton destul de apăsat, fără a ni se permite să vorbim la telefon, drept inalienabil! Personal am fost amenințat de un domn, că dacă nu închid telefonul, va ieși “urât”, deranjat probabil de întrebarea mea : Cu cine am onoarea?

Vizita mea la această locuință era una intempestivă, obligat de împrejurări să ridic un cablu de date, necesar fiului meu, student. Pentru că era ziua soției sale, gazda, omenește m-a invitat la masă. Nu a existat nici o tulburare a liniștii și ordinii publice, poate pe d-na profesoară, probabil consumatoare de alcool. Aveam asupra-mi și declarația necesară, pe care nu mi-a solicitat-o nimeni. Nu ni s-a precizat faptul că vom fi amendați, neexistând motiv, ci doar atenționați că e pandemie și nu avem voie împreună. Distanța între noi era una socială. Nimeni nu a constatat acest lucru.

Eu vă întreb respectuos, dvs. cum ați reacționa, dacă aflați așa peste noapte că sunteți amendați, fără motiv, cu suma de 10000 lei?

Polițiștii mint cu nerușinare. Faptele lor sunt de condamnat! Comportamentul agenților de poliție lasă de dorit, acțiune abjectă a polițiștilor brăileni!”, a transmis brăileanul amendat.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry