Exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare! O parte dintre rezerviști vor fi chemați la unități militare!

Exercițiul se desfășoară simultan în județele Brăila și Galați

În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 08 – 12 aprilie 2024, în județul Brăila, va avea loc ,,Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare – MOBEX BR-GL-24″, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Exercițiile de acest tip se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Pe timpul exercițiului, o parte dintre rezerviștii cu domiciliul în județul Brăila, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea efectuării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, se vor executa activități specifice de verificare a autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice și operatorilor economici din județul Brăila cu sarcini pe linia pregătirii economiei și teritoriului pentru apărare.

În programul rezerviștilor este planificată o secvență de antrenament în poligonul de tragere Smârdan, județul Galați, care va avea loc miercuri 10 aprilie.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry