GALERIE FOTO | Zile de foc pentru pompierii brăileni!

În perioada 03 – 05.03.2023, subunitățile de intervenție ale inspectoratului au intervenit pentru stingerea a opt incendii și 21 intervenții de acordarea de asistență medicală, astfel:

Vineri, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu la o locuință din satul Oancea, comuna Romanu. Au ars cca. 70 mp. acoperis din lemn acoperit cu țiglă. Cauza probabilă care a dus la producrea incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. În interiorul locuinței a fost găsită o persoane de sex masculin, de 43 ani, decedată (intoxicat cu fum). Aceasta a fost declarat decedat de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Brăila aflat la locul evenimentului.

Sâmbătă s-a intervenit pentru limitarea și lichidarea a șase incendii astfel:

  • la ora 09.00, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere pentru stingerea unui incendiu la o locuință situată pe str. Zefirului din  municipiu. Au ars cca. 2 mp. de plafon din lemn, o hotă și un toc de ușă. Cauza probabilă care a dus la producrea incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat;
  • la ora 10.30, s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu pe un teren viran în zona Dig Brăila – Galați (DN 22B). A ars vegetație uscată și stuf pe o suprafață de aproximatix 20 ha. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul în zona respectivă;
  • la ora 16.30, Garda de intervenție Însurăței a intervenit cu o autospecială de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Însurăței. Au ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 2500 mp. și cca. 3 tone gunoi menajer. Cauza probabilă  a fost un foc în aer liber lăsat nesupravegheat;
  • la ora 17.30 Garda de intervenție Ianca a intervenit cu două autospeciale de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Perișoru. Au ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 250 mp. și cca. 2 tone gunoi menajer. Cauza probabilă  a fost un foc în aer liber lăsat nesupravegheat;
  • la ora 19.30 Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Gropeni. Locuința, cu o suprafață de aproximativ 150 mp., a fost distrusă în totalitate. Cauza probabilă a fost efectul termic a unui cablu electric defect (scurtcircuit electric). Nu au fost înregistrate victime;
  • la ora 20.25, Detașamentul 1 de pompieri Brăila, Punctul de Lucru Măxineni, în cooperare cu SVSU din localitate, au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Măxineni. Au ars cca. 2 mp. de plafon din lemn, o sobă, un pat și un aragqaz. Cauza probabilă care a dus la producrea incendiului a fost jarul aprins căzut dintr-un mijloc de încălzire pe materiale combustibile.

Duminică, la ora 13.00, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe str. Praporgescu din municipiu. Au ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 40 mp. și cca. 200 kg. gunoi menajer. Cauză probabilă care a dus la producerea incendiului a fost fumatul în locuri neamenajate și aruncarea resturilor de țigară aprinse la întâmplare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila, reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive, înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.

Pe timpul exploatării, pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat.

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit.

Înainte de părăsirea încăperii unde se prepară hrana, aparatele de gătit vor fi oprite.

Aparatele electrice se vor utiliza fără suprasolicitarea instalaţiei electrice; aceste aparate trebuie amplasate la o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de materialele combustibile din apropiere.

Echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a 21 persoane din municipiul Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry