Galerie Foto: Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila!

Luni, 4 aprilie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, au avut loc mai multe activități dedicate Zilei Jandarmeriei Române. Activitățile au început încă de dimineață, cu festivitatea de avansare în grad înainte de termen.

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, 3 ofițeri și 15 subofițeri au fost avansați în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad.

Evenimentul „Ziua Porților Deschise” a început la ora 10:00, atunci când au început să sosească grupuri de preșcolari, elevi și liceeni din municipiu și județ, la sediul Jandarmeriei Brăila. Cu această ocazie, în prezența a sute de copii și a cadrelor didactice care însoțeau grupurile, s-au desfășurat exerciții demonstrative, în cadrul cărora au fost exemplificate câteva dintre atribuțiile pe care le îndeplinește astăzi Jandarmeria Română.

Patru conductori alături de câinii de serviciu au „defilat” în fața mulțimii, pentru prezentarea patrupedelor: Ebu (alintat „Fedor”),  Col („Jack”), Ciw („Lord”) și Tuda.

Conductorii câinilor de serviciu Lord și Tuda au executat un exercițiu de disciplină, spre deliciul celor mici. Momentul a continuat cu Lord, care a simulat prinderea unui infractor care intenționa să sustragă un bun dintr-o mașină a cărui geam a fost uitat deschis.

Ulterior, luptătorii din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil au efectuat exerciții demonstrative de autoapărare și intervenție profesională. Au fost urmărite viteza, precizia și controlul luptătorilor.

A urmat un exercițiu în care un echipaj de jandarmerie a exemplificat aplicarea unor măsuri tactice polițienești în cazul unei persoane care avea asupra sa o armă albă.

Cei care au încheiat seria exercițiilor demonstrative au fost luptătorii antitero din cadrul I.J.J. Brăila. Scenariul a fost următorul: infractorii au atacat o mașină blindată de transport valori. Jandarmii aflați în mașina blindată au anunțat că sunt atacați, iar în cel mai scurt timp, echipajul antitero a intervenit. A fost constituită o celulă de lunetiști și una de asalt. După un „schimb de focuri”, infractorii au fost neutralizați de jandarmi, iar mașina blindată de transport valori și-a continuat traseul. Au putut fi observate dotările specifice: armament, cască antiglonț, vestă antiglonț, scut balistic, dar și modul profesionist de intervenție.

Totodată, în curtea inspectoratului au fost amenajate standuri cu tehnica de luptă și armamentul din dotare, dar și cu oferta educațională.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry