I.S.U. Brăila își deschide porțile cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Data de 13 octombrie a fiecărui an a fost desemnată ca fiind „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, potrivit Rezoluţiei 44/236 din 22 decembrie 1989 şi a Rezoluţiei 56/195 din 21 ianuarie 2002, adoptate de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor acestor fenomene – inclusiv prevenirea, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva dezastrelor.

Mâine, 13.10.2023, începând cu ora 09:00, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila își va deschide porțile brăilenilor de toate vârstele și vor fi organizate puncte de informare preventivă în centrele comerciale tip supermarket, precum Lidl – Bariera Călărașilor și Profi – Piața Concordia.

La sediul inspectoratului va fi prezentată tehnica din dotarea subunităților de intervenție și vor fi distribuite materiale de informare preventivă cu tipurile de risc generatoare de situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor astfel de situaţii.

Riscurile naturale la nivelul judeţului Brăila sunt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundaţii, secetă, îngheţ) şi fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren şi cutremure de pământ). Apărarea împotriva riscurilor implică în primul rând cunoaşterea lor. Este cunoscut faptul ca 90% din toate calamitățile naturale sunt legate de vreme, climă şi apă.

Statistica din ultimul deceniu arată că numărul total de calamitaţi naturale, inclusiv cele hidrometeorologice, au o tendinţă de creştere atât după intensitate cât si după frecvenţa lor. Aceasta duce la creşterea pagubelor materiale şi a numărului de victime omeneşti.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry