Jandarmeria Română va participa pentru al treilea an consecutiv la Festivalul Istoric „Vladislav I”

Evenimentul se va desfășura în perioada 15 – 17 septembrie 2023, în Parcul Monument.

Vor fi expuse 25 de modele de uniforme de epocă, aduse din patrimoniul Muzeului Jandarmeriei Române. Expoziția va fi deschisă vineri, de la ora 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 10:00. Locația va fi în Parcul Monument, vizavi de Orășelul Copiilor.

De asemenea, modelele de uniforme pe care jandarmii le purtau în anii 1850 și, respectiv, 1918, vor putea fi observate și în cadrul „Paradei Războinicilor”. Elevii aflați în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila alături de alte cadre militare ale unității vor îmbrăca cele două modele de uniforme amintite și vor defila atât în cadrul paradei, cât și pe parcursul festivalului, pe aleea principală din Parcul Monument.

Detașamentul de Cavalerie al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București va onora invitația la festival, din nou, prin prezența a 6 cupluri ecvestre! Caii vor putea fi admirați atât în paradă, cât și în Parcul Monument, unde vor fi poziționați în apropierea Orășelului Copiilor.

Jandarmeria Brăila va prezenta în cadrul standului ținutele de serviciu actuale și autospecialele folosite în misiuni. Biroul de Resurse Umane va prezenta oferta educațională și vor sta la dispoziția celor interesați cu informații suplimentare privind modalitățile de a urma o carieră în cadrul jandarmeriei. Totodată, vizitatorii standului vor primi sfaturi utile pentru prevenirea faptelor antisociale, de la personalul specializat.

Vineri și sâmbătă, după paradă, se vor alătura și doi câini de serviciu – Jack și Fedor -, ambii specializați în patrulare-intervenție. Jack este sărbătoritul lunii, deoarece urmează să împlinească 4 ani la sfârșitul lui septembrie, în timp ce Fedor este cel supranumit „câinele de 10 al Jandarmeriei Brăila”, deoarece a obținut media finală 10 la cursul de specializare desfășurat la Centrul Chinologic din Sibiu.

Activitățile pregătite pentru ediția din acest an a Festivalului Istoric „Vladislav I” reprezintă o punte între anul înființării Jandarmeriei Române și prezent: de la primul model de uniformă purtată de jandarmi și misiunile pe care aceștia le îndeplineau la 1850, până la dotările și atribuțiile pe care le are în prezent Jandarmeria Română.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry