Moldoveanca amendata cu 600 lei

Moldoveanca amendata cu 600 lei

 

Tanara s-a casatorit cu un brailean, dar a omis sa anunte autoritatile pentru a obtine dreptul de sedere.

O tanara de 23 de ani din Republica Moldova a fost depistata de politistii de imigrari din Braila. Aceasta a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 600 de lei si indrumata sa-si reglementeze dreptul de sedere, fiind membru de familie a unui cetatean roman.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrari al judetului Braila au desfasurat, la data de 20 aprilie, o actiune pe linia prevenirii si combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini, pe raza de competenta.

Astfel, in cadrul activitatilor intreprinse, a  fost depistata, cu sedere ilegala, o tanara, in varsta de 23 de ani, din Republica Moldova. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca, la expirarea dreptului de sedere conferit de pasaportul biometric, aceasta nu a parasit teritoriul Romaniei si nici nu a intreprins demersurile legale pentru prelungirea acestui drept, fiind casatorita cu un cetatean roman.

Intrucat, este membru de familie a unui cetatean roman, persoana a fost indrumata sa se prezinte la sediul structurii de imigrari din raza de resedinta, cu documentele necesare in vederea reglementarii dreptului de sedere.

Totodata, tanara din Republica Moldova a fost sanctionata contraventional cu amenda, in valoare de 600 lei, conform OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania republicata.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry