Sa va fie rusine! ANAF a trimis o somatie unei fetite de 6 ani

Sa va fie rusine! ANAF a trimis o somatie unei fetite de 6 ani

 

Pentru ca a fost bolnava si a necesitat internare in spital, in perioada 2014-2015, o copila in varsta de numai 6 ani din Iasi a fost somata sa plateasca suma de 35 de lei, aferenta contributiei la CJAS pentru acea perioada.

Mai mult, ANAF o atentioneaza pe fetita asupra faptului ca, in caz de neplata, in termen de 15 zile, aceasta va fi actionata in judecata, fiind obligata sa suporte cheltuielile aferente, iar in ultima instanta pe cele de executare silita.

“Toata situatia asta e de-a rasu’- plansu’. Eu inteleg ca nu este o suma mare si nu am nimic impotriva sa o achit, dar ma deranjeaza ca aceasta somatie a fost trimisa unui minor, de clasa pregatitoare, si nu mie, ca parinte si tutore al minorului. Maine dimineata, la prima ora, voi fi acolo, de mana cu fata, pentru ca nu e normal ca un copil de 6 ani sa plateasca, daca era pe numele meu, indiferent de suma, plateam, dar cum sa ii trimiti copilului? Din ce sa plateasca datoriile, din alocatie?”, a declarat mama fetitei pentru Realitatea.net.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry