Politia Locala a amendat o femeie in varsta de 60 de ani

Politia Locala a amendat o femeie in varsta de 60 de ani

 

 

Politia Locala Braila desfasoara in permanenta actiuni de atentionare si sanctionare a proprietarilor de imobile de patrimoniu care nu respecta legislatia in vigoare privind intretinerea unor astfel de cladiri.

In acest sens, in ziua de 11 iunie, a fost sanctionata contraventional proprietara imobilului situat in Piata Traian, la nr. 4. Proprietara, in varsta de 60 de ani, locuieste in Bucuresti si a mai fost, in anii anteriori, atat somata cat si amendata pentru neintretinerea fatadei. Dupa ce, recent, de pe exteriorul cladirii au inceput sa se desprinda bucati de tencuiala care pun in pericol siguranta trecatorilor, Politia Locala Braila a luat masura imprejmuirii zonei cu o banda de delimitare iar pe numele proprietarei a fost emisa o noua sanctiune contraventionala in valoare de 200 lei, potrivit cap. I, pct. B, alin.(1), lit.b din cadrul Anexei H.C.L.M. Braila nr. 5/2003 actualizata cu modificarile si completarile ulterioare.

 

 

Deoarece imobilul reprezinta un real pericol pentru cetatenii care trec prin zona, proprietarei i s-a adus la cunostinta si faptul ca, in conformitate cu prevederile Codului Civil Art. 1378 ,”proprietarul unui edificiu sau al unei constructii de orice fel este obligat sa repare prejudiciul cauzat prin ruina lor ori prin desprinderea unor parti din ele, daca aceasta este urmarea lipsei de intretinere sau a unui viciu de constructii”. Totodata, a fost din nou somata ca, in termen de 10 zile de la data primirii instiintarii, sa demareze efectuarea lucrarilor de reparatii a fatadei cladirii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry