Polițist local, luat la pumni în autobuz! Agresorul a recunoscut că era drogat!

Ieri, 28.01.2021, în timp ce se afla în timpul serviciului, mai precis în cadrul unei acțiuni derulate împreună cu reprezentanții societății de transport public în comun S.C. Braicar S.A., (în vederea depistării și sancționării persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun fără a deține bilet, abonament sau legitimație de călătorie), un polițist local din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila a fost agresat de un cetățean care călătorea fără bilet.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18.30, pe B-dul Al.I. Cuza, în zona Băii Moderne. Un autobuz al Braicar a fost oprit în zonă, de către controlorii societății, conform procedurii, pentru verificarea biletelor și abonamentelor călătorilor, când unul dintre aceștia, prins fără bilet, la solicitarea îndreptățită a polițistului local de a furniza date privind identitatea, a refuzat să facă acest lucru, devenind violent.

Tânărul, în vârstă de 19 ani, l-a îmbrâncit de mai multe ori pe polițistul local, lovindu-l și cu pumnul, cel din urmă reușind să îl pună la pământ pentru a-l încătușa pe bărbatul agresiv însă suferind o fractură de gleznă, în timpul altercației. În ajutorul polițistului local au sărit, în acel moment, unul dintre controlorii Braicar dar și un brăilean, martor la incident.

La fața locului a sosit un echipaj de intervenție din cadrul Poliției Locale Brăila, care l-a încătușat pe individul violent. De asemenea, la fața locului au mai sosit două Ambulanțe, dar și un echipaj din cadrul IPJ Brăila.

Polițistul local a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Brăila pentru a primi îngrijiri medicale. În ceea ce îl privește pe tânărul agresiv, acesta a declarat că ar fi consumat substanțe etnobotanice, care i-ar fi influențat acțiunile. Acesta a fost predat echipajului IPJ Brăila, fiind condus, de asemenea, la spital, în cauză fiind continuate cercetările.    

Facem precizarea că acțiunea în timpul căreia s-a petrecut incidentul de ieri face parte dintr-o serie, desfășurată împreună cu S.C. Braicar S.A. Brăila, ce are ca scop depistarea și sancționarea persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun fără a deține bilet, abonament sau legitimație de călătorie.

Astfel, în acest sens, în perioada 25.01.2021 – 28.01.2021, polițiștii locali au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor H.C.L.M. nr. 5/2003, în valoare totală de 1.250 lei, iar reprezentanții S.C. Braicar S.A. au emis 28 bilete de suprataxă, în valoare totală de 840 lei. Poliția Locală Brăila va continua să acorde sprijin reprezentanților S.C. Braicar S.A, în cadrul acțiunilor desfășurate în vederea depistării și sancționării persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun fără a deține bilet, abonament sau legitimație de călătorie.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry