Polițiștii brăileni au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.175 de lei

La data de 30 octombrie, în intervalul orar 15.00-21.00, poliţiști din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Orașui Ianca și Secției 4 Poliție Rurală, au acționat pe raza de competență, în județul Brăila, în zonele cu risc rutier ridicat.

Acțiunea a avut drept obiective reducerea victimizării prin accidente rutiere, menținerea unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice, precum și respectarea măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea Covid-19.

Astfel, polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.175 de lei.

Dintre acestea, 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, respectiv 3 sancțiuni pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 sancțiuni pentru neportul centurii de siguranță, 7 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor, o sancțiune a fost aplicată unui pieton și o sancțiune pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

De asemenea, alte 6 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar restul de 14 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alte abateri.

Polițiștii au reținut și 3 permise de conducere, pentru conducerea sub influența alcoolului și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Tot în aceeași zi, în jurul orei 16:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din județul Tulcea, în timp ce conducea un vehicul, pe DN 22, pe raza comunei Grădiștea.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.                                                                                                                         

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry