MARATON DE VACCINARE 5-7 noiembrie! Centrul drive-thru își suspendă activitatea! Brăilenii se pot vaccina în incinta Brăila Mall!

Instituția Prefectului-Județul Brăila informează că, începând de mâine, 03.11.2021, se va deschide noul centrul de vaccinare din Promenada Mall Brăila. În același timp, centrul de vaccinare de tip drive-thru amenajat în parcarea mall, din satul Vărsătura, comuna Chiscani își va suspenda activitatea.

Noua locație se află în incita Promenada Mall Brăila, lângă magazinul de sport Decathlon și va fi deschis de Luni până Joi, în intervalul orar 8.00- 20.00 și Vineri – Duminică între orele 8.00-20.00, cu precizarea că în perioada 5-7 noiembrie, programul va fi prelungit până la ora 24.00, la propunerea prefectului județului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu, pentru organizarea unui maraton de vaccinare.

Vaccinurile disponibile vor fi serurile de la Pfizer și Johnson & Johnson, cel cu doză unică.

Noul centrul va funcționa cu ajutorul unei echipe formată din 24 de medici (7), asistenți (13) și registratori (4), majoritatea personalului fiind din Brăila, în timp ce 2 medici sunt din Galați. 

S-a decis deschiderea noii locații de vaccinare pentru că suntem deja în luna noiembrie și este bine să nu ținem personalul medico-sanitar în frig, în parcare, pentru vaccinarea populației și de aceea am operaționalizat un nou centru în interiorul Promenada Mall și le mulțumim pe această cale, reprezentanților acestui mall, pentru că au răspuns solicitărilor noastre, cât mai ales medicilor, asistenților și registratorilor pentru că sprijină acest demers. Cât privește vaccinarea, eu am convingerea că este cea mai bună variantă pentru imunizarea populației și încurajez brăilenii să se vaccineze. Eu sunt vaccinat, la fel și familia mea și chiar astăzi fiul meu de 16 ani se vaccinează cu a doua doză a serului anti-Covid. E alegerea lui și eu, ca părinte îl încurajez să ia cele mai bune decizii ”,

a declarat prefectul județului Brăila, Florin – Sergiu Dobrescu.

Conform centralizărilor oficiale, de la începutul pandemiei, în județul Brăila, până la sfârșitul lunii octombrie a.c., s-au vaccinat, în total, 128.433 de persoane, dintre care 71.042 și cu doza a doua și 8.254 și cu doza a treia (booster).

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry