Proteste în Brăila faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei

Proteste în Brăila faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei

 

 

Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea parchetelor din oraşe precum Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată timp de mai multe zile, în semn de protest.

OUG pentru legile justiţiei prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Una dintre prevederi arată că şeful Secţiei de anchetă poate dispune asupra tuturor soluţiilor cu magistraţi.

OUG pentru modificarea legilor justiţiei şi a unor regulamente privind admiterea la INM a fost adoptată, marţi, în şedinţa de Guvern.

„Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției. Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor”, a anunţat Executivul, într-un comunicat de presă.

 

 

Brăilenii au ieșit în stradă!

Și în Brăila cetățenii au protestat în fața Palatului Justiției. Aproximativ 50 de brăileni au răspuns apelului de pe rețelele de socializare și s-au adunat în fața Prefecturii din Brăila.  În semn de solidaritate cu magistrații care au protestat împotriva modificărilor la legile justiției, protestatarii brăileni au pornit în marș până la Palatul de Justiție.

Unii dintre protestatari au venit pregătiți cu pancarde cu sloganuri anti-PSD și au scandat împotriva PSD și a Guvernului Dăncilă. O protestatară a afișat un banner pe care scria: ”Demisia guvernului analfabet PSD-ist!”.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry