SC Valeriu Tabarac SCS – De 28 de ani, aduce mobilă în casele brăilenilor!

SC Valeriu Tabarac SCS – De 28 de ani, aduce mobilă în casele brăilenilor!

 

 

Experiență, profesionalism și calitate din 1991

 

Povestea a început încă din 1991, când Valeriu Tabarac, un simplu tâmplar la vremea aceea, a decis să-și construiască propria afacere în domeniul producției de tâmplărie. Valeriu Tabarac a lucrat singur, realiza butoaie, ferestre și uși, la comandă, iar în scurt timp a devenit cunoscut și îndrăgit de brăileni pentru calitatea produselor pe care le oferea.

La momentul respectiv societatea lucra pe cerințele clientul. Bunicul meu făcea butoaie, uși, ferestre – tâmplărie veche, la un nivel mai mic. Încet, societatea s-a dezvoltat. Au fost și perioade grele, foarte grele, dar au fost și perioade bune și chiar foarte bune, povestește Bogdan Tabarac.

În timp, afacerea a fost preluată de băiatul – Mihai Tabarac și ginerele lui – Mihai Topal, care au dus mai departe numele de Valeriu Tabarac. Societatea a început să facă angajări, să producă mobilier și să atragă tot mai mulți clienți.

În prezent, afacerea este condusă de nepoți alături de unchiul lor, Mihai Topal. Cei trei au dezvoltat afacerea bunicului, au făcut investiții majore în utilaje și echipamente de lucru, au 12 angajați și realizează o gamă largă de mobilier.

Noi veneam de mici aici, știam ce se întâmplă. În vacanțele de vară, preferam să ne petrecem timpul alături de tata. Ne plăcea! Munceam alături de angajați, învățam să șlefuim. Acum îmi dau seama că de fapt, părinții mei încercau să ne obișnuiască cu anumite responsabilități, ca să nu ne pierdem timpul prin alte părți. Dar munceam și ne plăteau. Aveam bani munciți de noi și așa am învățat de mici să apreciem munca și să fim mai chibzuiți, își amintește Bogdan Tabarac.

Bogdan și Marius și-au continuat studiile departe de Brăila, având alte perspective, în domenii care nu au nicio legătură cu producția de mobilier. Responsabilitatea față de familie și față de numele bunicului lor, Valeriu Tabarac, le-a schimbat cursul vieții. În anul 2005, după ce tatăl lor, Mhai Tabarac, s-a stins din viață, Bogdan și Marius au realizat că nimic nu este mai important decât familia și s-au decis să ducă și mai departe numele bunicului lor.

În 2005 m-am hotărât să vin alături de unchiul meu. A fost o perioadă grea, criza financiară din România, însă societatea a continuat să producă, iar clienții au continuat să vină la noi, spune Bogdan Tabarac.

Întrebați despre secretul care stă în spatele acestei companii, cei doi frați au recunoscut că muncesc foarte mult, cot la cot cu angajații, astfel încât produsele lor să satisfacă cerințele clienților.

Seriozitatea, în primul rând. Calitatea, pentru că avem clienți fideli, sunt brăileni care cumpără, numai de la noi, mobilă. Investițiile pe care le facem pentru a fi în permanență la nivelul cerințelor de pe piață. În plus, experiența pe care o avem în acest domeniu ne permite să le oferim consiliere clienților.

Ne considerăm o mare familie, ne respectăm colaboratorii și le mulțumim pentru relația frumoasă, pe care o avem cu fiecare în parte. Le mulțumim clienților care ne trec pragul și ne mândrim cu faptul că reușim să le oferim produse de calitate. Nimic nu se compară cu strangerea de mână a unui client mulțumit. Nu în ultimul rând, le mulțumim angajaților noștri, care prin implicare și devotament au dus la dezvoltarea acestei societăți , a declarat Marius Tabarac.

Societatea lui Valeriu Tabarac a crescut odată cu cei doi nepoți ai săi. De la butoaie, uși și ferestre acum, aceasta produce mobilă la comandă, cu materiale de cea mai înaltă calitate, marca Egger, Fundermax şi Kaindle, Kronospan, Blum Grass firme austriece consacrate.

Bogdan Tabarac recunoaște că, deși nu și-a dorit să se întoarcă în Brăila, având alte planuri profesionale, a început să iubească afacerea bunicului și intenționează să o transmită și generațiilor viitoare, doar dacă și copiii lor se vor îndrăgosti de ea.

 

 

 

Valeriu Tabarac – de la tâmplărie simplă la proiectare 3D și mobilier de calitate

 

Astăzi, societatea oferă servicii de amenajări interioare, mobilă la comandă, panouri decorative, soluții design interior, proiectare 3D mobilier: camere, locuințe, birouri, spații comerciale.

O parte din materiale sunt produse de noi, iar restul le importăm de la firme mari din domeniu, societăți care se ocupă doar cu producția de materiale lemnoase. Mergem pe ideea de transparență, de aceea am ales să lucrăm doar cu profesioniști din acest domeniu.

Încercăm mereu să ne adaptăm la cerințele clientului, însă experiența pe care o avem în domeniu, ne permite să le oferim consiliere gratuită. Avem program asistat pe calculator, facem proiectări 3D pentru mobilă la comandă. Încercăm să fim mereu în pas cu tendințele și să oferim servicii complete celor care apelează la serviciile noastre”,  explică Marius Tabarac.

Societatea realizează la comandă orice tip de mobilier din pal melaminat, mdf vopsit, mdf înfoliat. Angajații oferă consiliere gratuită, proiectare 3D gratuită – pentru mobilierul la comandă, deplasare și măsurători la domiciliu – toate gratuite!

Cei doi frați recunosc că cele mai multe lucruri, din producția de mobilier, le-au învățat prin practică, iar un mare aport l-a avut experiența angajaților cu care au lucrat.

Nu am vrut să scăpăm din mână ceea ce era deja creat. Da, cu siguranță, în 2005 societatea nu producea ceea ce face acum. Am avansat foarte mult. Însă la acea dată, am avut o bază de la care să pornim. Moștenirea, bunicului și a tatălui nostru, ne-a permis să nu începem de la zero, ci să fructificăm și să dezvoltăm munca lor.

În clasa a XII-a ne-a întrebat, la școală, ce vrem să facem mai departe. Eu i-am spus dirigintei mele că vreau să muncesc pentru mine. Mi-a răspuns că nu se poate, ei bine, uite că se poate! Era clar pentru mine că nu vroiam să muncesc pentru nimeni altcineva.

A fost și anturajul care m-a determinat, pentru că și eu eram conștient că afacerea de familie este un lucru sigur, pe care se poate construi. Eu zic că am reușit. Luna aceasta societatea împlinește 28 de ani de activitate și ne dorim să rămână și după ce noi nu vom mai fi, a mărturisit Bogdan Tabarac.

Marius și Bogdan Tabarc intenționează să investească în continuare în societatea pe care o conduc, de la achiziționarea permanentă de utilaje moderne și până la crearea de noi locuri de muncă, care să dezvolte afacerea familiei. Doi tineri cu ambiții diferite s-au regăsit ducând mai departe numele familiei, într-un proiect pe care acum îl îndrăgesc.

 

{os-gal-41}

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry