Cine sunt cele 8 persoane trimise în judecată, alături de DASAEV, în cazul atacului de la Music PUB

Cine sunt cele 8 persoane trimise în judecată, alături de DASAEV, în cazul atacului de la Music PUB

 

 

Baschetbaliștii americani au avut “o atitudine cuviincioasă, chiar retrasă” și nu a existat nici o interacţiune anterioară conflictului între Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, şi aceștia. Procurorul criminalist Mircea Ciutac a trimis în faţa instanţei 9 inculpaţi, în frunte cu Husein Daniel Gabriel

Instanța a admis cererea formulată de către avocat Rîşniţă Alexandru din cadrul Baroului Cluj, în calitate de apărător ales al inculpatului Husein Daniel Gabriel, de a fotocopia cu mijloace electronice proprii, a înscrisurilor existente în cadrul prezentei cauze, inclusiv cele existente în cadrul dosarului de urmărire penală înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila sub nr. 1026/P/2018, ataşat la prezenta cauză, activitate care va avea loc în cadrul arhivei Tribunalului Brăila, precum și eliberarea către acesta a unor copii ale conţinutului înregistrărilor existente pe CD-urile depuse la dosarul de urmărire penală înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila sub nr. 1026/P/2018.

 

Cum arată filmul evenimentelor, prezentat în rechizitoriu

 

În seara de 15 septembrie, inculpatul și persoanele care îl însoțeau au plătit angajatului localului care era postat lângă poarta de acces în club și încasa prețul biletelor, apoi inculpatul Husein Daniel Gabriel a dat mâna cu agentul de pază Fătăligă Nicușor căruia i s-a adresat cordial, după care a pătruns în localul propriu zis unde a ocupat o masă împreună cu cele 3 persoane care-l însoțeau.

La ora 00.25  la club au venit baschetbaliștii americani, însoțiți de câțiva colegi români de la Cuza Sport Brăila, care s-au îndreptat către bar și apoi către o masă situată în partea opusă ușii de acces, lângă peretele toaletei, unde s-au întâlnit cu două fete.

În jurul orei 01:00 în local erau ocupate aproximativ 30 mese, fiind prezenți în jur de 200 clienți. Inculpatul Husein Daniel Gabriel și persoanele care îl însoțeau au ocupat o masă situată pe scenă.

În jurul orei 01:00 cei 4 cetățeni americani stăteau în picioare, pe spațiul liber de lângă terasa mică, iar în cursul serii pe lângă ei au trecut către toaletă martori și inculpați cu care nu au interacționat în nici un mod. De altfel, opinia unanimă a persoanelor audiate în cauză a fost că toți cei 4 cetățeni americani au avut o atitudine cuviincioasă, chiar retrasă, interacționând doar cu cele 2 fete care îi insoțeau și cu colegii de echipă.

La ora 01.11 inculpatul Husein Daniel Gabriel a mers la toaletă, trecând prin imediata apropiere a unuia dintre baschetbaliștii americani fără a avea nici un contact cu aceasta, ori cu vreo altă persoană.

Două minute mai târziu, conform camerelor de supraveghere din bar, inculpatul a revenit pe terasa mică, a așteptat puțin în spatele persoanei vătămate pentru a permite trecerea a 2 fete, apoi a trecut el către zona meselor, prin spațiul cuprins între această persoană vătămată și o altă persoană. Din înregistrările camerelor de supraveghere rezultă că persoana vătămată și martorul continuau să se comporte firesc, fără a acorda nici o atenție deosebită inculpatului și fără a i se adresa în nici un mod, atitudinea lor dovedind tocmai lipsa oricărei interacțiuni anterioare.

La ora 01.14., după ce a depășit cu 2 pași linia formată de persoana vătămată și respectivul martor, inculpatul Husein Daniel Gabriel s-a întors subit și i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură de pumn în zona mandibulei stângi.

Persoana vătămată nu s-a dezechilibrat și nu și-a pierdut coordonarea, iar inculpatul i-a mai aplicat lovituri de pumn.

În continuare inculpatul a prins-o pe persoana vătămată cu brațele, iar cei doi s-au împins și au căzut pe podea, iar în conflict au intervenit  câteva persoane care l-au tras și lovit cu pumnii pe inculpat.

După 22 secunde grupul format din cei 5 participanți la conflict s-a mutat în holul toaletelor, unde au venit agenții de pază Fătăligă Nicușor și Niculae Daniel Vasile.

Conflictul a fost observat de ocupații meselor din apropiere, astfel încât pe terasa mică, în fața ușii toaletelor, s-au adunat multe persoane, printre care și inculpații Mocanu Georgel, Matei Valentin și Dobranis Valentin

Persoanele vătămate și  unul dintre martori au rămas în partea din spate a holului, inculpatul Husein Daniel Gabriel, care suferise o plagă pe pometul stâng, s-a refugiat în toaleta bărbaților și s-a spălat de sânge, iar cei doi agenți de pază s-au postat în dreptul ușii, ținând persoanele de pe terasa mică în exterior și strigându-i inculpatului să iasă, adresându-i-se cu prenumele ”Gabi”, ”Găbiță”.

S-a creat un moment de acalmie însă, la ora  01:15, când adversarii inculpatului Husein Daniel Gabriel au încercat să părăsească toaletele, acesta, încurajat de prezența în număr mare a persoanelor de pe terasa mică, care îl susțineau verbal, a ieșit din toaleta bărbaților, ocolindu-i pe agenții de pază și a început să-i lovească cu pumnii din nou și să-i îmbrâncească pe baschetbaliștii americani.

În conflict au intervenit persoanele adunate în zonă, s-a creat agitație, (”busculadă”, după cum au declarat numeroși martori)  iar doi dintre martori s-au refugiat în spatele unei mese situate față în față cu intrarea toaletei unde au fost atacați de inculpații Matei Valentin și Dobraniș Valentin, care au aruncat cu scaune metalice înspre ei.

Inculpatul Matei Valentin i-a lovit cu scaune pe ambii martori după care s-a deplasat către colțul format de peretele cu ușa toaletei și peretele din spatele terasei.

Inculpatul Dobraniș Valentin a aruncat cu un scaun înspre cei doi martori și s-a apropiat de masă în încercarea de a ajunge la aceștia. În acel moment unul dintre martori, baschetbalist și el, a prins din aer un scaun aruncat de Matei Valentin, cu care l-a lovit în cap pe Dobraniș Valentin, iar acesta din urmă a început să sângereze și a părăsit terasa.

Persoanele vătămate au fost izolate în zona centrală a terasei mici, între un stâlp de susținere a acoperișului și peretele opus ușii de acces în club. În această zonă inculpatul Husein Daniel Gabriel a încercat să o lovească sau chiar l-a lovit pe unul dintre baschetbaliștii americani, care s-a refugiat înspre colț și a ridicat o masă, aruncând-o către inculpat.

În continuare inculpatul Husein Daniel Gabriel i-a aplicat lovituri repetate cu cuțitul baschetbalistului Bowie JR Darrell Steven, care a căzut înspre peretele din spatele localului, iar inculpatul a continuat să-i aplice lovituri de cuțit în această postură.

În acele momente, unul dintre martori, Joshua Keyes a părăsit zona din spatele mesei unde a fost lovit cu scaune și a încercat să fugă, iar când se afla în apropierea peretelui s-a întâlnit față în față cu inculpatul Husein Daniel Gabriel pe care l-a văzut că era înarmat cu cuțitul și că îl înjunghia pe Bowie JR Darrell.

Baschetbalistul Joshua Keyes s-a speriat și a făcut o mișcare de apărare în sensul că a ridicat brațele și a făcut un salt ușor înapoi, ferindu-și abdomenul, după care a fugit din zona conflictului. Alți doi martori s-au refugiat pe scările ce limitează barul, iar unul dintre ei și-a continuat deplasarea peste copertina acoperitoare a terasei, până deasupra străzii, în exteriorul clubului, unde a coborât la mult timp după ce a încetat conflictul.

În același timp baschetbalistul înjunghiat s-a ridicat și a încercat să se refugieze spre colț însă a fost ajunsă din urmă de inculpatul Matei Valentin care i-a aplicat o lovitură de pumn astfel încât s-a dezechilibrat și a căzut. Inculpatul Husein Daniel Gabriel s-a îndreptat direct către persoana vătămată, deja căzută, căreia i-a mai aplicat o lovitură cu cuțitul.

În continuare inculpatul Husein Daniel Gabriel, împreună cu inculpatul Matei Valentin l-au izolat în colțul format de peretele toaletei și peretele din spatele localului, pe un alt baschetbalist american, care a adoptat o poziție defensivă și chiar s-a ghemuit.

Inculpatul Husein Daniel Gabriel l-a lovit și pe acesta cu cuțitul, în mod repetat, în zona toracelui lateral stâng, brațului stâng și ambelor mâini.

În sprijinul persoanei vătămate au intervenit doi dintre martori, iar intervenția lor a distras atenția inculpaților, permițându-i persoanei vătămate să părăsească în fugă zona colțului.

Între timp, în zona conflictului a venit în grabă inculpatul Bulza Valentin Cătălin care, văzând persoana vătămată în alergare, i-a aplicat mai multe lovituri de pumn din spate și a prins-o de tricou, dar fără a o împiedica.

În continuare această persoană vătămată, prezentând urme vizibile de sânge în partea laterală stângă a toracelui, a fugit prin zona centrală a localului, printre și peste mese, fiind urmărită îndeaproape de inculpatul Mocanu Georgel și apoi de inculpatul Matei Valentin.

În zona ultimelor mese către ieșire, inculpatul Mocanu Georgel a luat un scaun pe care l-a aruncat asupra persoanei vătămate când aceasta se afla lângă poarta de acces.

Persoana vătămată a fost dezechilibrată de lovitura de scaun și a căzut pe trotuar în fața porții, iar inculpatul Mocanu George i-a aplicat lovituri de picior. Persoana vătămată a reușit să se ridice și a fugit pe stradă, către stația Petrom, fiind urmărită de inculpatul Mocanu Georgel și unul dintre martori, care l-au ajuns din urmă pe baschetbalistul american, dar nu l-au mai lovit.

Inculpatul Husein Daniel Gabriel a părăsit locul săvârșirii faptelor însoțit îndeaproape de inculpații Bulza Valentin Cătălin, care îl preceda și Niculaie Danie Vasile și Popa Florian, care l-au urmat. În timpul deplasării, acestui grup i s-a alăturat și inculpatul Fătăligă Nicușor.

După ce a părăsit, localul inculpatul Husein Daniel Gabriel a plecat pe jos către Dunăre, iar în momentele imediat următoare, în aceeași direcție au plecat cu autoturismele lor inculpatul Bulza Valentin Cătălin, și o tânără care-i însoțea, iar în mașină se afla și pe inculpatul Dobraniș Valentin, apoi și inculpații Mocanu Georgel și Matei Valentin, în același autoturism cu două dintre martore.

 

Raportul medical arată violența cu care s-a desfășurat atacul

 

În ziua imediat următoare unul dintre baschetbaliștii înjunghiați a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență București unde a rămas internată în perioada 16 – 26.09.2018.

Din raportul de primă expertiză medico legală pe baza actelor medicale, rezultă că această persoană vătămată a suferit plăgi tăiate multiple la buza superioară, obrazul drept, laterocervical drept şi occipital, multiple plăgi , unele penetrante abdominale cu perforaţii de colon sigmoid şi laceraţietransifixiantă în cec, hematom retroperitoneal, peritonită retrocecală, hemoperitoneu, şoc hemoragic, leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 40-45 de zile şi i-au pus viața în primejdie.

Din raportul de constatare medico legală rezultă că cealaltă persoana vătămată a suferit multiple plăgi tăiate şi înjunghiate, unele penetrante în torace, la nivelul hemitoracelui stâng posterior, braţului stâng, mâinii drepte şi halucelului stâng, cu pneumotorax şi cu hemotorax 200 ml, ce au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 25-30 de zile.

Din raportul de constatare medico-legală rezultă că inculpatul Husein Daniel Gabriel a suferit o leziuni de gravitate redusă – plagă contuză suborbitogenian, echimoză roșietică violacee mandibular, excoriații multiple, leziuni care au putut fi produse prin lovire activă cu corpuri dure, precum și cădere urmată de lovire de corpuri dure, au  necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 5-7 zile, și nu i-au pus viața în primejdie.

 

Dasaev s-a refugiat în Vrancea, la un prieten

 

După ce a părăsit locul săvârșirii faptelor descrise anterior inculpatul Husein Daniel Gabriel s-a deplasat la locuința inculpatului Tătaru Vasile din Vînători, în județul  Vrancea, căruia i-a relatat agresiunea și participarea sa.

Inculpatul Tătaru Vasile l-a găzduit pe Husein Daniel Gabriel în noaptea de 15/16.09.2018, în ziua de 16.09.2019 și noaptea de 16/17.09.2019, fără a încunoștiința organele judiciare, deși cunoștea direct de la acesta din urmă faptele pe care le săvârșise, în condițiile în care informații despre agresarea persoanelor vătămate și identitatea prezumtivului autor (cu fotografie) erau publicate insistent de toate posturile media.

În dimineața de 17.09.2019 inculpatul Tătaru Vasile l-a condus pe inculpatul Husein Daniel Gabriel până în satul Muchea, de unde acesta din urmă a fost preluat de altă persoană care l-a adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

 

Astfel, în cauză a fost dispusă trimiterea în judecată a inculpaților:

 

Husein Daniel pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, port și folosire fără drept de obiecte periculoase, tulburarea ordinii și liniștii publice.

Mocanu Georgel pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe

Matei Valentin pentru săvârşirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe

Dobraniş Valentin pentru săvârşirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice

Bulza Valentin Cătălin  pentru săvârşirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe

Tătaru Vasile, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului

Fătăligă Nicușor pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă

Niculae Daniel Vasile, zis ”Zache pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă

Popa Florian zis ”Făcăleț”,  pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry