”Sunt pentru consum propriu”, le-a spus un tânăr jandarmilor, când aceștia au găsit droguri asupra lui!

Un raport European privind drogurile în UE, ce a fost dat publicităţii de Agenţia Naţională Antidrog arată că, la noi în ţară, consumul de stupefiante aproape s-a dublat.

Doi tineri au fost depistați de un echipaj de jandarmerie, luni, 17 octombrie 2022, pe Calea Galați din municipiul Brăila, având asupra lor substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

”Cei doi brăileni, el în vârstă de 29 de ani, ea având 20 de ani, au atras atenția echipajului în momentul în care au încercat să evite întâlnirea cu autospeciala de jandarmerie. Jandarmii i-au interceptat pe tineri, iar în urma controlului corporal au găsit asupra lui o substanță vegetală de culoare verde învelită într-un șervețel, pe care-l ținea în buzunarul stâng al pantalonului”, a transmis Biroul de Presă al Jandarmeriei Brăila.

„Sunt pentru consum propriu”, le-a spus tânărul jandarmilor, în momentul în care a fost întrebat despre substanța respectivă.

Justificarea nu l-a ajutat însă prea mult pe brăilean, deoarece jandarmii au întocmit actul de sesizare, iar documentele și substanța susceptibilă a avea efecte psihoactive au fost predate polițiștilor, pentru continuarea verificărilor.

Experţii în adicţii atrag atenţia că şi aşa, numărul consumatorilor este subraportat şi că aproape nu mai există formă de socializare la tineri fără consum de droguri. Asta în timp ce marijuana nu mai este la modă şi se trece la stupefiante mai tari.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry