Trei brăileni au încălcat măsura carantinării la domiciliu. Plimbarea i-a costat 4.000 de lei!

La data de 18 februarie, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi poliţişti locali, au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, au fost desfăşurate 18 acțiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele și târgurile din municipiu și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun.

În intervalul orar 23.00 – 05.00, acţiunile au vizat şi interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 24 de societăți comerciale, au legitimat 1.327 de persoane și au controlat 168 de vehicule, 71 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 20.700 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, polițiştii brăileni şi polițiştii locali au sancţionat contravenţional 12 pasageri, valoarea amenzilor fiind de 2.000 de lei.

Totodată,  33  persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 8.200 de lei.

Trei persoane care nu respectau măsura carantinării ce fusese dispusă anterior au fost depistate de polițiștii brăileni, la nivelul județului Brăila.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de  4.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Facem apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry