UPDATE | Percheziții în municipiul Brăila, într-o cauză privind traficul de persoane, traficul de minori și proxenetism! Victimele erau recrutate prin metoda „lover boy”!

AICI puteți vizualiza știrea din data de 29.09.2023.

La data de 29.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea a 8 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate suma de 175.750 de euro, 2 laptop-uri, 2 tablete, 21 de telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător asupra a 4 autovehicule și 4 imobile, precum și asupra a 10 conturi bancare.

La data de 30.09.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila a dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpați, măsura arestului la domiciliu pentru alți doi și măsura controlului judiciar pentru  patru inculpați. 

La data de 11.10.2023, Curtea de Apel Galați a admis contestaţia formulată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila și a desființat în parte încheierea pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Brăila dispunând  arestarea preventivă a trei inculpați, măsura arestului la domiciliu față de un alt inculpat și cea a controlului judiciar față de doi inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră,  luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale din I.P.J.  Brăila și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Brăila și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry