VIDEO: Un inspector al Penitenciarului Brăila a salvat viața unei fetițe! Curaj si devotament, nu doar in timpul serviciului, dar și dincolo de uniformă!

Incidentul s-a produs sâmbătă, în jurul prânzului, când o fetiță care se afla cu familia la plajă, pe Insula Cailor a fost luată de valurile Dunării, cu tot cu piscina în care se juca, și răsturnată. Părinții copilului s-au speriat pentru că nu reușeau să scotă copilul din apă.

Valentin Ganea, inspector al Penitenciarului Brăila, se afla pe plajă, în timpul liber, și a sărit în ajutorul familiei disperate. Fetița a fost găsită, fără suflare în crengile unor arbuști pe malul Dunării.

Valentin Ganea a fost cel care a resuscitat fetița aproape o oră, până la sosirea elicopterului SMURD. Fetița a fost salvată!

”Inspectorul de Poliție Penitenciară, Valentin Ganea, este colegul nostru din cadrul Penitenciarului Brăila, care, aflat în timpul liber, a depus tot efortul pentru a resuscita și, ulterior, a menține în viata, până la sosirea echipajelor medicale, un copil aflat în pericol de înec. Felicitări colegului nostru pentru intervenția promptă!”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, Simona Kober.

Polițistul de penitenciare este din Galați, angajat al Penitenciarului Braila din anul 2017, încadrat pe postul de ofițer MSU (Managementul Situațiilor de Urgență).

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry